Obama: Amerika nem olyan megosztott, mint látszik

Téma: 

Amerika nem olyan megosztott, mint látszik - mondta Barack Obama a texasi Dallasban a múlt héten meggyilkolt rendőrök emlékére rendezett szertartáson. Az amerikai elnök arra biztatta honfitársait, hogy ne adják át magukat a kétségbeesésnek, amely a dallasi tragédia után erőt vett az országon. A múlt csütörtökön Dallasban a hatósági túlkapások ellen rendezett békés tüntetést biztosító rendőrökre lőtt rá egy orvlövész. Öt rendőr meghalt, hat súlyosan megsebesült.

Amerika nem olyan megosztott, mint látszik – mondta Barack Obama elnök negyvenperces, nagy hatású beszédben a texasi Dallasban a múlt héten meggyilkolt öt rendőr emlékére rendezett szertartáson, ahol arra biztatta honfitársait, hogy ne adják át magukat a kétségbeesésnek, amely a dallasi tragédia után erőt vett az országon.

EPA/Larry W. Smith

“Azért vagyok itt, hogy tanúsítsam, Amerika nem olyan megosztott, mint látszik, tudom, mert ismerem Amerikát, tudom, milyen hosszú utat tettünk meg, s tudom, most is túljutunk a nehézségeken” – fogalmazott beszédében Obama elnök. Az elnök hosszasan beszélt az országot megosztó feszültségekről, amelynek okai, mint mondta, nem új keletűek.

Obama beszéde előtt szintén nagy hatású, helyenként érzelmes beszédet mondott George W. Bush volt elnök, majd szinte irodalmi stílusban szólt a dallasi rendőrfőnök, David Brown is.

Forrás: MTI

Kép: EPA/Larry W. Smith

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Máthé Zoltán

Sohasem volt olyan szükség az együttműködésre az európai országok között, mint éppen most – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök az Európa-nap alkalmából szombaton.

MTI/Máthé Zoltán

Az alapjövedelem ellentétes az emberi természettel, az élet teljesen máshogy működik - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője a TV2 Mokka című műsorában szerdán.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor miniszterelnök és Andrej Babis, Csehország miniszterelnöke pénteken este közös sajtótájékoztatót tartott. A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy Magyarországgal szemben ilyen durva támadásokat még nem intéztek.

 Kiss Csaba: 27 év alatt az ember sok mindent megél, és helyén kezeli az olyan abszurditásokat is, mint a "románozás"

Kiss Csabával, a Miskolci Nemzeti
Színház igazgatójával készített interjút a Heti Válasz. A frissen kinevezett direktor beszélt az Alföldi-ügyről, miskolci terveiről és arról, milyen az izgalmas színház
A Heti Válasz cikkéből:

2021. január 23., szombat, Zelma,Rajmund