Obama: Trump alkalmatlan elnöknek

Téma: 

Barack Obama szerint Donald Trump republikánus párti jelölt alkalmatlan arra, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen és pártjának meg kellene vonnia tőle a támogatást. Az amerikai elnök erről a szingapúri miniszterelnökkel, Li Hszien Lunggal tartott közös sajtótájékoztatóján beszélt.

Obama megfogalmazásában Trump “siralmasan felkészületlen” ahhoz, hogy elnök legyen. “Már a múlt héten megmondtam ezt, és Trump azóta is folyamatosan tanújelét adja ennek” – szögezte le Obama, aki a Demokrata Párt múlt heti philadelphiai elnökjelölt-állító gyűlésén bírálta élesen Donald Trumpot.

EPA/Olivier Douliery

Az elnök utalt egy 2004-ben Irakban meghalt amerikai muszlim katona édesapjára, aki a demokrata konvención felszólalt, majd Donald Trump bírálta őt és méltatlan vitába is keveredett vele. Obama hangsúlyozta: “az, hogy olyan családot bírál, amely különleges áldozatot hozott az országért, az, hogy láthatóan nincsenek meg az alapvető ismeretei a lényegi témákról Európában, a Közel-Keleten, Ázsiában” jelzi, hogy Trump “rémesen felkészületlen” az elnöki posztra.

“Egy ponton azt kell már mondani, hogy elég” – mondta Obama, szavait a Republikánus Párt politikusainak címezve. Megjegyezte: érdekes figyelemmel kísérni, hogy a republikánusok vezető politikusai, köztük például a képviselőház elnöke, a szenátusi republikánus csoport vezetője, vagy John McCain szenátor is, mindig bírálják ugyan Trumpot, de még soha nem vonták meg tőle a bizalmukat.

Obama kitért arra is, hogy korábbi republikánus elnökjelöltekkel, John McCain szenátorral és Mitt Romney volt kormányzóval ugyan voltak nézetkülönbségei, de soha, egyikükről sem gondolta, hogy alkalmatlanok volnának az elnöki poszt betöltésére.

Forrás: MTI

Kép: EPA/Olivier Douliery

Kapcsolódó cikkeink

(Fotó: MTI/AP/Mathew Sumner)

A jelenlegi kormányzat hatályon kívül helyezi a korábbi éra kannabisz-fogyasztással kapcsolatos politikáját – jelentette be csütörtökön az amerikai igazságügyi miniszter.

EPA

Jean-Claude Juncker az elmúlt négy és fél évben bebizonyította, hogy alkalmatlan az Európai Bizottság vezetésére – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-vel.

Fidesz: a Gyurcsány-koalíció már bizonyította, alkalmatlan a munkahelyteremtésre

A Fidesz szóvivője szerint a baloldal a 2010 előtti Gyurcsány-korszakban már bebizonyította, hogy mennyire alkalmatlan a munkahelyteremtésre.

2021. március 3., szerda, Kornélia