Orbán: az EU elvesztette adaptációs készségét

Téma: 

A britek kilépése az Európai Unióból nem kiváltó oka, hanem következménye az Európán belüli helyzetnek, az Európai Unió pedig teljesen elvesztette az adaptációs készségét - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a visegrádi négyek (Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Csehország) kormányfőinek varsói találkozóján, amelyen részt vesz Angela Merkel német kancellár is.

“Két bajjal kell egyszerre megküzdenünk. Az első az, hogy az Európai Unió elvesztette az adaptációs készségét szinte minden dimenzióban. Nem tudtuk levonni a pénzügyi válság következményeit, nincs jó adaptációs válaszunk a népvándorlásra, a terrorizmusra és az Európán belüli – az unió szempontjából külpolitikai – kérdésekben sem”, mint például Ukrajna – mondta a tárgyalások megkezdése előtti sajtótájékoztatón Orbán Viktor.

Varsó, 2016. augusztus 26. Orbán Viktor miniszterelnököt (b) fogadja lengyel hivatali partnere, Beata Szydlo a visegrádi országok (V4) csúcstalálkozója előtt Varsóban 2016. augusztus 26-án. Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia kormányfői az Európai Unió jövőjéről tárgyalnak a lengyel fővárosban Angel Merkel német kancellár részvételével. (MTI/EPA/Radek Pietruszka)

A magyar miniszterelnök szerint a második baj, amellyel az EU küszködik, az, hogy az unió a már létező szabályait sem tartja be, amelyek a határvédelemre és a schengeni övezetre, a költségvetési fegyelemre és a pénzügyi intézmények működésére vonatkozik.Forrás: MTIKép: MTI/EPA/Radek Pietruszka

Kapcsolódó cikkeink

EPA

Elvesztette a bizalmi szavazást Sebastian Kurz osztrák kancellár hétfőn a parlamentben, miután az ellenzéki pártok összehangoltan ellene szavaztak.

Pelczné: az Európai Unió elvesztette iránytűjét

A Fidesz leendő európai parlamenti képviselője szerint az Európai Unió elvesztette az iránytűjét, és vissza kell térni a keresztény gyökerekhez.

EPA/Abedin Taherkenareh

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében a portugál labdarúgó-válogatott gól nélküli rendes játékidőt követően hosszabbítás után 1-0-ra legyőzte a házigazda franciákat Saint-Denis-ben, és megszerezte első Európa-bajnoki címét.

2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert