Orbán: a migrációs kérdés körül várható a legfontosabb vita az EU-csúcson

Téma: 

A küszöbön álló uniós csúcs legfontosabb kérdése magyar szempontból a migráció, a bevándorlás és a jogi határzár kérdése – mondta el Orbán Viktor miniszterelnök az M1 tudósítójának kérdésére Brüsszelben, az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos tanácskozását megelőzően.

A nemrég elfogadott jogi határzárra vonatkozó szabályozás miatt nagy kampányt indítottak hazánk ellen, ostrom, offenzíva alatt állunk, ezt kell nekem az előttünk álló uniós csúcson kivédenem, be kell bizonyítanom, hogy a szabályozások az európai joggal összhangban vannak.

M1

Magyar szempontból ez lesz a legfontosabb – mondta a miniszterelnök az M1 tudósítójának kérdésére. Kijelentette: Magyarország olyan régóta sürgetett jogszabályt fogadott el, amelynek lényege, hogy még az unió területén kívül választaná külön a tényleges menekülteket és a migránsokat.

Forrás: hirado.hu

Kép: M1

Kapcsolódó cikkeink

EPA/Olivier Hoslet

A kormányfők élesen bírálták Ausztriát, amiért napi limitet vezettek be a határokon. A brit reformtervről szóló vita megállapodás nélkül zárult. Bevándorlásügyben pedig ismét elhalasztották a döntést.

MTI Fotó

A román parlament felsőházának közigazgatási szakbizottsága érdemi vita nélkül negatívan véleményezte kedden a Székelyföldnek területi autonómiát előirányzó törvénytervezetet, amelyet Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Párt (MPP) színeiben politizáló háromszéki...

2021. március 6., szombat, Leonóra,Inez