Óriási vonatszerencsétlenség Buenos Airesben

Téma: 

Összeütközött két vonat Buenos Aires közelében. A balesetben a nem végleges adatok szerint hárman meghaltak, 155 személy megsebesült - jelentették csütörtökön a helyi tévéadók. A két szerelvény közül csak az egyiken voltak utasok, amikor reggel fél nyolckor bekövetkezett a baleset Castelar város pályaudvaránál, mintegy harminc kilométerre az argentin fővárostól nyugatra. A vasutas szakszervezet szerint a személyvonat futott bele hátulról az üres szerelvénybe.A roncsok közé szorult sérültek mentése még folyik. A környék kórházait készültségbe helyezték.
Az AFP hírügynökség emlékeztet, hogy a mostani baleset ugyanazon a vasútvonalon történt, amelyen 2012. február 22-én leszaladt a sínekről egy zsúfolt személyvonat. Akkor 51 ember vesztette életét, hétszázan sebesültek meg. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink

Tokió rendezi a 2020-os nyári olimpiát - döntött 125. ülésén a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szombaton, Buenos Airesben.A japán főváros 1964 után másodjára rendezhet nyári játékokat.

Korábbi felvétel

A 15 éves Vadnai Jonatán a Baltonfüredi Yacht Club versenyzője a ma Balatonfüreden véget ért Laser 4.7 ifjúsági világbajnokságon U16 korosztályban világ- és Európa-bajnok lett, U18 korosztályban pedig ezüstérmes.
A versenyen 48 ország 247 fiú versenyzője indult.
...

Vitorlázás - Vadnai Benjamin újra világbajnok

Vadnai Benjamin Laser Radial ifi világbajnok lett az Omanban 2013. december 27- 2014. január 03. között megrendezésre kerülő vitorlás világversenyen, ahol 22 ország 51 versenyzője állt rajthoz.

2019. május 23., csütörtök, Dezső