Orosz inváziótól tart az amerikai védelmi miniszter

Téma: 

Az amerikai védelmi miniszter szerint növekszik a veszélye annak, hogy Oroszország megtámadja Ukrajnát.

 

Chuck Hagel szerdán Stuttgartban az Európában állomásozó amerikai csapatok parancsnokaival folytatott megbeszélése után újságíróknak nyilatkozva azt mondta, hogy egyetért Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter helyzetértékelésével, amely szerint az orosz csapatok fokozódó aktivitása Ukrajna keleti határainál növeli az invázió veszélyét.Az amerikai védelmi miniszter hangsúlyozta, hogy az orosz hadsereg tevékenysége az ukrán határ térségében csak még inkább elmérgesíti az ukrán válságot. Minél hosszabb ideig tartja fenn Oroszország a feszültséget, és minél inkább fokozza katonai aktivitását, annál rosszabb lesz a helyzet - szögezte le Chuck Hagel.

Orosz inváziótól tart az amerikai védelmi miniszter - AP PHOTO IVAN SEKRETAREVAz orosz vezetés hétfőn jelentette be, hogy a következő napokban nagyszabású hadgyakorlatot tartanak az ukrán határ közelségében.

A NATO szerdán arra figyelmeztetett, hogy az oroszok nemrégiben 20 ezer katonát vontak össze Ukrajna keleti határánál, és attól lehet tartani, hogy Moszkva humanitárius vagy békefenntartási megfontolásokra hivatkozva csapatokat akar küldeni Ukrajna keleti részébe.Az orosz védelmi tárca a figyelmeztetésre reagálva közölte, hogy az észak-atlanti szervezet adatai tévesek.Moszkva tagadja azokat a nyugati vádakat, hogy fegyverekkel segíti és más módokon is támogatja a kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárokat, akik harcban állnak az ukrán erőkkel. Az Európai Unió és az Egyesült Államok a múlt héten újabb szankciókkal sújtották Oroszországot az ukrán válságban folytatott politikája miatt.

 
-mti-

Kapcsolódó cikkeink

Egy orosz harci repülőgép befogott egy amerikai felderítőgépet, amely megközelítette az orosz partokat - közölték amerikai illetékesek és az orosz védelmi minisztérium.

 

EPA

„Érdekel bennünket Európa reagálása az Egyesült Államoknak arra a döntésére, hogy kilép az INF-szerződésből. Azt szeretnénk, ha Európa tudatában lenne, hogy milyen hatása lesz annak, ha közepes hatótávolságú rakétákat telepítenek Európába” – mondta....

Észak-Korea "nagyon közel korcsolyázik a veszélyes vonalhoz" - jelentette ki szerdán a Pentagonban Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter, hozzátéve, hogy Washington készen áll arra, hogy megvédje magát és szövetségeseit.

Az Egyesült Államok tiltakozni készül amiatt, hogy egy orosz vadászgép a Balti-tenger fölött, nemzetközi légtérben kockázatos módon „fogott el” egy amerikai felderítő repülőgépet – közölte internetes kiadásában vasárnap a The Wall Street Journal (WSJ) és a CNN....

2021. március 3., szerda, Kornélia