Oroszország visszatér a téli időszámításra

Téma: 

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a törvény amely szerint Oroszország a jelenlegi folyamatos nyári helyett visszatér az egész éves téli időszámításra - értesült az Interfax hírügynökség. A törvény október 26-án lép életbe és a visszaállítja a 11 időzónát is a világ legnagyobb területű országában.title]

A téli időszámítás eltörlését az akkor államfőként, ma pedig kormányfőként tevékenykedő Dmitrij Medvegyev kezdeményezte. A miniszterelnök tavaly többször is visszaverte a téli időszámítás visszaállítását célzó kísérleteket, ezért vette át a kezdeményezést az orosz parlament. A törvényjavaslatot indokolva Szergej Kalasnyikov, a duma egészségvédelmi bizottsága elnöke egyebek között arra hivatkozott, hogy az oroszok krónikus alváshiányban szenvednek és örökké fáradtak.

Kapcsolódó cikkeink

 Orosz lap: a szakadárok a kelet-ukrajnai megyékből Új-Oroszországot hoznának létre

A kelet-ukrajnai szakadárok Új-Oroszország néven független államot hoznának létre Luhanszk és Donyeck megyékből, de egyelőre nem tervezik az Oroszországhoz csatlakozást.

Több megyében várható tartós köd, illetve ónos eső

Több megyére adott ki figyelmeztetéseket a tartós, sűrű köd, illetve az ónos eső miatt szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

MTI Fotó Kovács Tamás

A második világháborús hadműveletek szempontjából is sok új tudományos eredményt hozhat az Oroszországban fellelt, mintegy 420 ezer egykori magyar hadifogoly adatait tartalmazó anyag feldolgozása - hangsúlyozta Kovács Vilmos, a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti...

2019. augusztus 19., hétfő, Huba