Ratifikálta a kijevi parlament Ukrajna EU-társulási megállapodását

Téma: 

A kijevi parlament keddi plenáris ülésén ratifikálta Ukrajna EU-társulási megállapodását. A ratifikációról szóló törvényjavaslatot 355 képviselő támogatta a 450 fős törvényhozásban.

    A megállapodás ratifikációjáról egy időben szavazott az Európai Parlament és a kijevi törvényhozás, miközben a két parlament között videókapcsolatot létesítettek.  Az ukrán képviselők a határozathozatal után állva elénekelték az ország himnuszát.

 

mti

Kapcsolódó cikkeink

Kijevi fordulat - Janukovics elfogadta a miniszterelnök lemondását

Elfogadta Mikola Azarov miniszterelnök és kormánya lemondását kedden Viktor Janukovics ukrán elnök és Szerhij Arbuzov eddigi első miniszterelnök-helyettes vezeti majd az ügyvezető kabinetet - jelentették be Kijevben.

MTI Fotó

Megkapta Kijevtől a befogadó nyilatkozatot (agrément-t) Íjgyártó István, Magyarország leendő új ukrajnai nagykövete – derült ki a Jevropejszka Pravda ukrán hírportál által csütörtöki cikkből.

Illusztráció

Több száz tüntető kedden ostrom alá vette az ukrán elnök hivatalát Kijevben - jelentette a TASZSZ.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Magyarország nem tudja támogatni Ukrajna integrációs törekvéseit, ezért vétózta meg a NATO-Ukrajna bizottság decemberi ülésének összehívását - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 

2019. május 26., vasárnap, Fülöp,Evelin