Riói világtalálkozó – Ferenc pápa nem félt az őt megrohamozó tömegtől

Téma: 

Ferenc pápa nem félt az őt megrohamozó tömegtől Rio de Janeiróban - nyilatkozott az egyházfő brazíliai látogatásának kezdetéről Federico Lombardi szentszéki szóvivő a Vatikáni Rádió keddi adásában.Elmondta, hogy a brazil utcákon az emberek örömükben megrohamozták a pápát szállító járművet. Mint fogalmazott, "kisebb hiba csúszott be az útvonal kiválasztásába", ezért akadt el a jármű a városi forgalomban, és a pápát meglátó emberek nem tettek mást, mint kitörő örömmel üdvözölték. Lombardi szerint Ferenc pápa nem ijedt meg, csak a személyi titkára, Alfred Xuareb. "A helyzet nem volt könnyű, de nem volt aggasztó" – tette hozzá a szóvivő, azt is hangsúlyozva, hogy a biztonsági szolgálat tanult az esetből.

Azzal kapcsolatban, hogy a riói rendőrség hétfőn házi gyártású pokolgépet talált a pápai látogatás egyik helyszínének közelében, Lombardi elmondta, hogy a kis méretű robbanószerkezetre az Aparecida-székesegyházhoz közeli nyilvános vécében bukkantak. A pokolgépet azonban nem egy pápa elleni esetleges merénylethez rejtették oda - hangsúlyozta a vatikáni illetékes.

Ferenc pápa kedden kipiheni a Rómától Rióig tartó tizenkét órás repülőút fáradalmait. Ezen a napon nincsen semmilyen hivatalos programja.

A szintén a Vatikáni Rádiónak nyilatkozó Marcio Queiroz prelátus, az ifjúsági találkozó kommunikációs felelőse elmondta, hogy Rióba közel 6100 újságíró akkreditáltatta magát. Queiroz az ifjúsági találkozónak a nemzetközi sajtóban megjelent költségeivel kapcsolatban megjegyezte, hogy a találkozó egyik eseményét sem állami forrásból finanszírozták.

Gyönyörű hét kezdődik – írta Ferenc pápa keddi Twitter-üzenetében.

Kapcsolódó cikkeink

Ferenc pápa meglátogatta XVI. Benedeket

Ferenc pápa hétfő délután meglátogatta XVI. Benedeket a nyugalmazott pápa vatikáni rezidenciáján, és személyesen adta át neki karácsonyi üdvözletét - közölte a szentszéki szóvivő.

Ferenc pápa hamvazószerdán körmenetet vezetett a római Aventinus-dombon

A római Szent Anzelm-bazilikától a Santa Sabina-bazilikáig haladt szerda délután a Ferenc pápa vezette bűnbánati körmenet, mellyel az egyházfő megkezdte a negyven napos nagyböjtöt.

MTI/EPA/Pool/Claudio Peri

Ferenc pápa a Vatikánban fogadja július 4-én Vlagyimir Putyin orosz elnököt – jelentette be Alessandro Gisotti, a Vatikán ideiglenes szóvivője csütörtökön. Ez lesz Putyin és Ferenc pápa harmadik találkozója a 2013. novemberi és a 2015.

Ferenc pápa vagyok, tegeződjünk" - mondta a katolikus egyház feje egy 19 éves padovai diáknak, akit telefonon hívott fel.

2020. július 8., szerda, Ellák