A román hírszerzés feladatának tekinti a területi autonómia megakadályozását

Téma: 

 A román hírszerzés feladatának tekinti, hogy megakadályozza a területi autonómia megvalósulását Románia területén - derült ki a Román Hírszerző Szolgálat igazgatójának egy hétfői nyilatkozatából.

 

 George Maiorral az egyik román hírportál készített interjút, amelyet interneten is közvetítettek. Egyebek között arról kérdezték, hogyan értékeli a magyar miniszterelnöknek az erdélyi Tusnádfürdőn szombaton mondott beszédét, és Orbán Viktor azon politikáját, "amellyel megpróbálja visszaadni a magyarok meggyőződését, hogy ők egy, fontos dolgok megvalósítására képes nagy nemzetet alkotnak".    "Azon vagyunk, hogy ne lehessen kierőszakolni a területi autonómiát és más olyan dolgokat, amelyekre a szomszédainknak ez az új, nemzetinek nevezett politikája irányul" - jelentette ki a román hírszerzés igazgatója.

 

-mti-

Kapcsolódó cikkeink

MSZP-szóvivő: a párt lezártnak tekinti a Simon-ügyet

Az MSZP lezártnak tekinti a Simon Gábor volt elnökhelyettes eltitkolt bécsi bankszámlájával kapcsolatos ügyet - közölte a párt szóvivője.

Május utolsó vasárnapja hagyományosan a gyermekeké, ebből az alkalomból jegyellenőreink meglepetéssel kedveskedtek a járműveinken utazó gyereknek.

Új elnököt választottak a Mentők és Betegszállítók Országos Egyesületében. Tóth István, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei irányító szervezet vezetője lett az egyesület vezetője.

2019. május 26., vasárnap, Fülöp,Evelin