Salvini: A magyar nép rendkívüli volt 1956-ban és most is az

Téma: 

Rendkívülinek nevezte a magyarokat 1956-os cselekedeteikért és mai politikájáért Matteo Salvini, az ellenzéki jobboldali Liga vezetője a római magyar nagykövetségen tartott ünnepi megemlékezésen, kedden.

Matteo Salvini hangsúlyozta, amilyen bátrak voltak 1956-ban a magyarok, olyan bátor politikai vezetőik vannak ma is.

EPA

Olaszok és magyarok kulturálisan közel állnak egymáshoz, és hasonlóképpen gondolkodunk, ami a migrációt, a haza és a határok védelmét, a keresztény értékek megőrzését, a család védelmét, valamint a Soros György és az Európai Unió részéről fenyegető külső beavatkozások megakadályozását illeti” – mondta.

Megjegyezte, hogy a Liga számára példaértékű a magyar gazdaság robbanásszerű fejlődése is.

A Magyarország római nagykövetségén tartott megemlékezésen  Giorgia Meloni a jobboldali Olasz Testvérek elnöke mondott beszédet.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Szigetváry Zsolt

A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a budapesti Széna téri '56-os emlékműnél tartott megemlékezésen.

EPA

Nagy összegű pénzbüntetéssel sújtaná a migránsokat mentő hajók tulajdonosait Matteo Salvini olasz belügyminiszter, aki – mint fogalmazott – az embercsempészet ellen hirdetett még ádázabb harcot.

2020. november 24., kedd, Emma