Serena Williams a magyar árvízkárosultaknak segít

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 9th June, 2013 - 9:12am

Téma: 

A Roland Garros friss tornagyőztes teniszklasszisa árverésre ajánlotta fel dedikált teniszcipőjét.A francia nyílt teniszbajnokságot Marija Sarapova ellen megnyerő amerikai Serena Williams, a világ talán legjobb női játékosa is segít a dunai árvíz károsultjain.A 16-szoros Grand Slam-győztes játékos vadonatúj cipőjére lehet majd licitálni, de még a kezdeményezés elején járunk. Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Bizottság sajtófőnöke korábbi kapcsolatait mozgósította az ügy érdekében:

"A női döntő után kerestem meg, Nick Imisont a Nemzetközi Tenisz Szövetség főmunkatársát, hogy tudna-e segíteni, mert Magyarországon ezekben a napokban rendkívül súlyos, történelmi rekordokat döntögető árvíz van. Több tízezer ember otthona van veszélyben és az ország egyetlen WTA Grand Prix-jának a helyszíne is víz alá kerülhet a Duna partján.

Elmondtam, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság szeretne egy jótékonysági árverést szervezni és ehhez gyűjtenék ereklyéket teniszlegendáktól. Alig néhány perccel a női döntő után Nick akcióba lépett, felvette a kapcsolatot a WTA illetékeseivel és este fél kilenckor átadta a cipőt. Remélem, hogy vasárnap további értékes felajánlásokat gyűjteni a Roland Garroson" - közölte a mob-hu-n Siklós Erik.

Hogy mikor, és hogyan lehet licitálni, később dől majd el.

Kapcsolódó cikkeink