Snowden egy évre ideiglenes menedéket kapott az oroszoktól - Oroszország nem kapott jelzést Obama moszkvai útjának lemondásáról

Téma: 

Edward Snowden egy évre ideiglenes menedéket kapott Oroszországban - mondta csütörtökön az amerikai informatikust segítő orosz ügyvéd, Anatolij Kucserena.Oroszország nem kapott olyan jelzést, hogy Barack Obama amerikai elnök esetleg lemondaná moszkvai útját - közölte csütörtökön Jurij Usakov, az orosz államfő külpolitikai tanácsadója. A bejelentés azt követően hangzott el, hogy Edward Snowden, az amerikai titkos adatgyűjtést leleplező informatikus egy évre ideiglenes menedéket kapott Oroszországban és csütörtökön elhagyta a moszkva-seremetyjevói repülőtér tranzitváróját.

Oroszországban szeptember elején tartják a G20-as országcsoport állam- és kormányfői találkozóját. Ehhez kapcsolódva tervezik Barack Obama és Vlagyimir Putyin orosz elnök megbeszéléseit.

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

Újabb 251 élelmiszeripari pályázat kapott 48,6 milliárd forint támogatást - közölte a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-vel. A tájékoztatás szerint ezzel együtt 542 élelmiszeripari fejlesztési projekt részesült több mint 90 milliárd forint támogatásban.

Járműveket, technikai eszközöket kapott a katasztrófavédelem

Járműveket, technikai eszközöket és védőfelszereléseket kapott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a kormánytól csütörtökön Budapesten, az önkéntes tűzoltó egyesületek pedig anyagi támogatásban részesültek. Rövidhír.

MTI/EPA/Julien Warnand

Hivatalosan is pártelnökké választotta a kisebbik osztrák kormánykoalíciós párt, az Osztrák Néppárt (ÖVP) kongresszusa Linzben Sebastian Kurz külügy- és integrációs minisztert, A politikust az előző pártelnök, Reinhold Mitterlehner lemondása után az ÖVP vezetősége...

Az ausztriai parlamenti választás előzetes végeredménye szerint a jelenlegi koalíciós kormánypártok a szavazatok 50,9 százalékát szerezték meg, és folytathatják az ország irányítását.

2020. július 8., szerda, Ellák