Szakértő: Az önfeladás politikáját követi az új olasz kormány

Téma: 

Az új olasz kormány politikája a nemzeti identitás feladását eredményezi, például amikor levetetné a keresztet az iskolai osztálytermek faláról – erről beszélt Szomráky Béla Olaszország szakértő az M1 aktuális csatorna műsorán vasárnap reggel.

 

Az olaszok csodálkoznak, sokan elpártolnak a kormánytól, érzik, hogy egy kollektív, rituális öngyilkossághoz asszisztálnak, ha nem tesznek semmit – fűzte hozzá.

EPA

Az olasz kormány meghirdette azt is, hogy felgyorsítja az illegális bevándorlók kitoloncolását, ez azonban blöff. Érthetetlen miért fontosabb az illegális bevándorlók hazatelepítése, mint az, hogy be se engedjék őket. Továbbá a legnagyobb kibocsátó országokkal nincs is megállapodása Olaszországnak a hazatelepítésről – mutatott rá a Szomráky Béla.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

Az olasz ügyészség hétfői tájékoztatása szerint lezárta a nyomozást a veronai buszbaleset ügyében, a jegyzőkönyvet átadta a milánói főkonzulátusnak - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 Az olaszországi cigánytáborok lerombolását szorgalmazta szerdán Matteo Salvini, az Északi Liga szélsőséges olasz párt főtitkára a romák nemzetközi napján. Az olaszok 85 százaléka cigányellenes a felmérések szerint.

EPA

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök a római szenátusban szerdán kijelentette, hogy a költségvetési tervezetről született megoldás jó Olaszországnak és kielégítő Brüsszel számára is.

Nagyhatalmú olasz maffiacsaládok célkeresztjébe került Ferenc pápa a korrupcióellenes intézkedései miatt - közölte csütörtökön a The Guardian című brit lap egy, az Il Fatto Quotidiano című olasz napilapnak nyilatkozó olasz ügyészre hivatkozva.

2020. június 5., péntek, Fatime