Szakértői kormány felállítását mérlegeli a cseh államfő

Téma: 

Miloš Zeman cseh köztársasági elnök vasárnap jelezte: az országban kialakult belpolitikai válságot legszívesebben egy "szakértői kormány" kinevezésével oldaná meg.

A prágai közszolgálati rádióban délután elhangzott interjúban az államfő elmondta: négy olyan személyben gondolkodik, akik vezethetnék a szakértői kormányt, amelynek "nem feltétlenül kellene politikai mandátummal rendelkeznie". Zeman megerősítette: végső döntését hivatalosan kedden délután tartandó sajtóértekezletén hozza nyilvánosságra.

Kapcsolódó cikkeink

EPA/LAURENT DUBRULE)

Kedden indul Olmützből Magyarországra a cseh katonáknak az a 21 tagú csoportja, amelyik segíteni fog a magyaroknak a schengeni határ őrzésében - közölte Jirí Caletka, a cseh védelmi tárca szóvivője pénteken este a közép-morvaországi városban.A cseh kormány...

MTI/EPA/Patrick B. Krämer

Cseh László fantasztikus, 50.91 másodperces új országos csúccsal az első helyen jutott a 100 méter pillangó délutáni elődöntőjébe a kazanyi vizes világbajnokságon.A 29 éves magyar versenyző - aki 50 méteren előbb bronz-, majd 200-on aranyérmet nyert a tatár...

Miloš Zeman cseh köztársasági elnök úgy véli, hogy Petr Nečas kormányának a botrány után nem kellene folytatnia munkáját. Az államfő újságírói érdeklődésre szombaton a közép-csehországi Lidicében beszélt erről, ahol részt vett a település nácik általi elpusztításának 71.

2020. január 21., kedd, Ágnes