Szijjártó: Folyamatos a kapcsolattartás a kárpátaljai magyarokkal

Téma: 

Az ukrajnai helyzet alakulása miatt folyamatos a kapcsolattartás a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséggel (KMKSZ) – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Bonnban.

A miniszter hangsúlyozta: „nyilvánvalóan rossz hír, hogy ha a szomszédságunkban hadiállapotot vezetnek be.”  Magyarországnak az az érdeke, hogy a szomszédságunkban mindenütt béke legyen, különösen olyan helyeken, ahol sok magyar ember él – mondta.
 
MTI Fotó
 

Szijjártó Péter kiemelte: Kárpátalján 150 ezres magyar nemzeti közösségünk van, az ő biztonságuk rendkívül fontos a számunkra.

Remélhetőleg ez a kétségtelenül nehéz helyzet mielőbb megoldódik, és a megnyugvás irányába halad – fogalmazott.

Közölte: mindaddig, amíg a helyzet ennyire „ingatag”, abban maradtak Brenzovics Lászlóval, a KMKSZ elnökével, hogy napi kapcsolatban maradnak, folyamatosan egyeztetnek.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Kovács Tamás

A betegellátás a húsvéti időszakban is folyamatos lesz az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működtetett intézményekben, kórházakban, és az Országos Mentőszolgálat is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt.

Gyermeket elsodró autót rongáltak meg egy közúti balesetben könnyebben megsérült fiú hozzátartozói Felsőzsolcán. A településen a rendőrség a szükséges ideig folyamatos jelenlétet biztosít. 

 

2020. február 26., szerda, Edina