Szijjártó: Senki nem dönthet a magyar emberek helyett

Téma: 

„Senki sem mondhatja Magyarországnak azt, hogy sokszínű legyen, azt pedig kikérjük magunknak, hogy emiatt bárki rasszistának nevezze a magyarokat” – így reagált a külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ emberi jogi főbiztosának állításaira.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: a főbiztos harcot hirdetett a magyar migrációs politikával szemben. Be akarja hozni a migránsokat Európába, ezzel szemben a magyar kormány álláspontja továbbra is az, hogy a migráció veszélyforrás, amit meg kell állítani. A tárcavezető hangsúlyozta: az ENSZ emberi jogi főbiztosának le kell mondania.

MTI Fotó

A szuverenitás talaján állva világosan követeljük magunknak annak a jognak a fenntartását, hogy csak mi dönthessünk arról, hogy kit engedünk be Magyarországra, és kit nem, magyarul, Orbán Viktor is és a magyar kormány is útban van Zaid el Husseinnek, aki saját migrációs elképzeléseit teljesítené. Mi továbbra is azt az álláspontot képviseljük, hogy sem Zaid el Hussein, sem az ENSZ nem dönthet Magyarország és a magyar emberek helyett – mondta a külgazdasági és külügyminiszter az M1 Híradóban.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Szigetváry Zsolt

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerint Botka László veszélyes a magyar nemzet, a magyar emberek biztonságára, hiszen az MSZP kormányfőjelöltje arról nyilatkozott, hogy ha megválasztják, akkor lebontja a kerítést a határon....

2020. július 4., szombat, Ulrik