Szinte biztos, hogy Merkel lesz a következő kancellár

Téma: 

Szinte borítékolható, hogy Angela Merkel lehet a következő német kancellár – mondta Pócza István, a Századvég Alapítvány vezető elemzője az M1 aktuális csatornán szerdán.

Az elemző emlékeztetett, a felmérések szerint a CDU/CSU pártszövetség – amelynek Angela Merkel a kancellárjelöltje – 38-39 százalékos támogatottsággal bír, míg legnagyobb kihívója az SPD csupán 24-28 százalékon á

EPA/Clemens Bilan

Kérdésre kitért arra is, a dublini rendszer voltaképpen a „gyújtópontja” volt a migrációnak.

„Mindenki látta, hogy ez egy olyan rendszer, amely egy olyan időszakban működőképes, amikor nem szembesül Európa ilyen jellegű migrációs beáramlással” – tette hozzá.

A rendszer sorsa sokban múlik a német választások kimenetelétől – hangsúlyozta.

Forrás: MTI

Kép: EPA/Clemens Bilan

Kapcsolódó cikkeink

Athén, 2015. július 6. A nem szavazat támogatói az athéni parlament előtt, a Szintagma téren 2015. július 5-én, miután a nemek győztek a Görögország nemzetközi hitelprogramjáról tartott népszavazáson. (MTI/EPA/Kay Nietfeld)

A vasárnapi népszavazás várható következményeiről, és az eredmény fogadtatásáról beszélt a 180 perc című műsorban a Kossuth Rádió brüsszeli tudósítója valamit az athéni magyar nagykövet.

MTI/EPA/Kay Nietfeld

Nagy-Britannia várható kilépése ellenére az Európai Unió megőrzi mindazokat a történelmi jelentőségű vívmányokat, amelyeket elért - jelentette ki Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben a német parlament előtt felszólalva.

2020. november 24., kedd, Emma