Szíria – Kanada nem vesz részt az esetleges katonai beavatkozásban

Téma: 

Kanada bár támogatna egy nemzetközi katonai akciót Szíriával szemben, abban nem fog tevékenyen részt venni - közölte Stephen Harper kanadai kormányfő a Washingtonnal való egyeztetést követően csütörtökön.

Harper szóbeli támogatása ellenére egyúttal kétségeinek is hangot adott az esetleges beavatkozás létjogosultságát illetően. A szíriai konfliktus elsősorban az ottani népcsoportok viszálya, amelyből a jelenlegi helyzetben nem látszik ideális és egyértelmű kiút - fogalmazott.

Kanada egyébként részt vett a két évvel ezelőtti, Moammer Kadhafi uralmának megdöntésére irányuló líbiai nemzetközi katonai beavatkozásban.

Csütörtökön világszerte erősödtek a fenntartások a Szíria ellen tervezett nyugati katonai csapással kapcsolatban, mind az Egyesült Államok, mind az eddig Washington mellett határozottan kiálló Nagy-Britannia óvatosabb hangnemet ütött meg a kérdésben.

Korábbi hírek még arról szóltak, hogy akár már csütörtökön rakéták mérhetnek csapást Bassár el-Aszad szíriai elnök erőire. Az állítólag közelgő támadást azzal indokolják, hogy a szíriai elnök csapatai vegyi fegyvereket vetettek be a felkelők ellen, amivel nyugati politikusok szerint átléptek egy határt a két és fél éve tartó, eddig mintegy 100 ezer halálos áldozatot követelő polgárháborúban.

Kapcsolódó cikkeink

Kanada nyitott marad a legális bevándorlók előtt, de továbbra is visszaküldi az elutasított menedékkérőket.

AP

Lengyelország a Magyarországgal szembeni esetleges szankciók ellen fog szavazni az európai intézményrendszer különböző fórumain – közölte a lengyel külügyminisztérium szerdán.

Miskolc – ”A kanadai határőrizet úgy tudja, hogy Miskolcon összpontosul „az a nagyléptékű és szervezett erőfeszítés, amely Kanadába küldi az , amely Kanadába küldi az embereket menekültstátuszt kérni” – írja az MTI

Kanada őrizetbe venné a menedékkérőket

A kanadai szövetségi kormány kész megfontolni, hogy őrizetbe vegyék a roma menedékkérőket, amennyiben a legutóbbi intézkedésekkel nem sikerül korlátozni a menedékkérők számát - derül ki a The Canadian Press birtokába került dokumentumokból, amelyeket több kanadai médium is...

2019. augusztus 24., szombat, Bertalan