Szlovákia: évtizedes csúcson a munkanélküliség

Téma: 

Szlovákiában januárban már az ötödik egymást követő hónapban nőtt a munkanélküliség. A szlovák munkaügyi hivatal szerdán közölt adatai szerint a januári ráta 14,80 százalékra nőtt a decemberi 14,44 százalékról. A Reuters által megkérdezett elemzők némileg alacsonyabb, 14,60 százalékos januári munkanélküliséggel számoltak.

Az egy évvel ezelőtti januári ráta alacsonyabb, 13,69 százalék volt. Szlovákiában 2008 augusztusában volt a legalacsonyabb a munkanélküliség 7,36 százalékkal. Az 5,4 millió lakosú euróövezeti országban 399 367 munkanélkülit tartottak nyilván januárban az egy évvel korábbi 369 948 után. Elemzők a szlovák munkanélküliség további emelkedésére számítanak, mivel az ország exporttermékei iránt gyenge a kereslet a főbb kereskedelmi partnerek, az euróövezet más országai részéről. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink

A honvédelem nemzeti ügy, nem tekinthető pártpolitikai kérdésnek-Újfajta biztonsági kihívásokra kell felkészülnie az országnak és a honvédelemnek mondta Simicskó István  honvédelmi miniszter a Miskolci egyetemen.

 

MTI/AP/Jürgen Schwarz

A Spiegel online kiadása úgy tudja, a német rendőrségnek vannak ilyen információi, egy német szociális munkás szerint pedig egymást értesítették a bevándorlók a kölni gyülekezőről.Változtat a bevándorlás-politikán Angela Merkel a kölni molesztálási botrány...

Hollandiában lehet a legjobban táplálkozni

A világon Hollandiában a legjobb enni, míg a legkevésbé Csád lakóinak adatik meg a jó táplálkozás lehetősége - derült ki az Oxfam nemzetközi szervezet jelentéséből.A spanyol hírügynökség által szerdán ismertetett, 125 országot vizsgáló tanulmányban a rangsort egyfajta "...

2020. június 3., szerda, Klotild