Szlovákia: évtizedes csúcson a munkanélküliség

Téma: 

Szlovákiában januárban már az ötödik egymást követő hónapban nőtt a munkanélküliség. A szlovák munkaügyi hivatal szerdán közölt adatai szerint a januári ráta 14,80 százalékra nőtt a decemberi 14,44 százalékról. A Reuters által megkérdezett elemzők némileg alacsonyabb, 14,60 százalékos januári munkanélküliséggel számoltak.

Az egy évvel ezelőtti januári ráta alacsonyabb, 13,69 százalék volt. Szlovákiában 2008 augusztusában volt a legalacsonyabb a munkanélküliség 7,36 százalékkal. Az 5,4 millió lakosú euróövezeti országban 399 367 munkanélkülit tartottak nyilván januárban az egy évvel korábbi 369 948 után. Elemzők a szlovák munkanélküliség további emelkedésére számítanak, mivel az ország exporttermékei iránt gyenge a kereslet a főbb kereskedelmi partnerek, az euróövezet más országai részéről. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink

Noha néhány településen még figyelik a gátakat, az árvízzel érintett területek többségében már a helyreállításon dolgoznak az emberek. Az alábbiakban számadatokkal mutatjuk be az árvízvédelemben eltöltött megfeszített napokat.

MTI/EPA/Carsten Rehder

A migránspárti nem kormányzati szervezetek sem Magyarországon, sem máshol nem kívánják átláthatóvá tenni tevékenységüket és pénzügyeiket, ezzel pedig beismerik, hogy eddig illegálisan működtek - jelentette ki Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője keddi...

http://www.mnvh.eu/

A most megnyíló európai uniós források jó kiindulópontot teremtenek annak eléréséhez, hogy Magyarország ne csak termelési, hanem innovációs központtá is váljon Közép-Európában - nyilatkozta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért...

2019. május 23., csütörtök, Dezső