Szlovákia: évtizedes csúcson a munkanélküliség

Téma: 

Szlovákiában januárban már az ötödik egymást követő hónapban nőtt a munkanélküliség. A szlovák munkaügyi hivatal szerdán közölt adatai szerint a januári ráta 14,80 százalékra nőtt a decemberi 14,44 százalékról. A Reuters által megkérdezett elemzők némileg alacsonyabb, 14,60 százalékos januári munkanélküliséggel számoltak.

Az egy évvel ezelőtti januári ráta alacsonyabb, 13,69 százalék volt. Szlovákiában 2008 augusztusában volt a legalacsonyabb a munkanélküliség 7,36 százalékkal. Az 5,4 millió lakosú euróövezeti országban 399 367 munkanélkülit tartottak nyilván januárban az egy évvel korábbi 369 948 után. Elemzők a szlovák munkanélküliség további emelkedésére számítanak, mivel az ország exporttermékei iránt gyenge a kereslet a főbb kereskedelmi partnerek, az euróövezet más országai részéről. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink

MTI/AP/PA/Peter Byrne

Az Iszlám Állam jelentkezett a manchesteri robbantás elkövetőjeként, a dzsihadista szervezett közösségi portálokon tette közzé az ezt ismertető videofelvételt - közölte az Akbar Irak internetes portál.

Szeparatista fegyveresek elfoglaltak egy tévétornyot Donyeck megyében

Automata gépkarabélyokkal felfegyverzett oroszbarát szakadárok elfoglaltak a tévétornyot csütörtökön a Donyeck megyei Szlovjanszkban - jelentették a helyszínről tudósító újságírók.

Csökken Romániában a magyarok lélekszáma, de mivel ugyanilyen negatív trend érvényesül az ország összlakosságának számát illetően is, a magyarok részaránya alig változik - derült ki Veres Valér kolozsvári szociológus hétfő esti brüsszeli előadásából, amelyet az erdélyi...

MTI Fotó: Nemes János

Egyre feszültebb a légkör Kárpátalján.

2019. július 16., kedd, Valter