Szuperdressz borzolja a kedélyeket

Téma: 

Akár két százalék előnyt is jelenthet a brit olimpiai csapat új dressze, írja a Daily Mail. A sportolóknak nem kötelező az Adidas új fürdőruháját viselniük, de a többségük minden bizonnyal ezt fogja választani.

A gyártó képviselői szerint dresszük 32 százalékkal kevesebb vizet szív magába a rivális termékeknél, ráadásul döbbenetesen könnyű. A 2008-as olimpián a kétszeres bajnok német Britta Steffen szuperdressze 208 grammos volt, az új 100 grammos. Az Adidas a briteken kívül a német, a francia és az ausztrál úszóknak is szállított az új dresszből.

"A tesztelőink le voltak nyűgözve" - mondta a gyártó képviselője. Az új ruha a cápadresszhez hasonlóan alátámasztja az izomzatot, merev. De míg a cáparuhát betiltották, ez megfelel a nemzetközi úszószövetség előírásainak.

De így is technológiai előnyt nyújt viselőinek, amiből persze rögtön botrány is lett. Ryan Lochte, az amerikaiak sztárja csütörtökön már elégedetlenkedett is, hogy riválisai pusztán dresszük miatt előnybe kerülhetnek. „Ha rajtam múlna, mind fecskében versenyeznénk" - nyilatkozta.

Kapcsolódó cikkeink

FORRÁS: MAGYAR NEMZET

SZERZŐ: BORSODI ATTILA

KÉP: MAGYAR NEMZET

---

A FIDESZ–KDNP SZERINT A BORSODI MEGYESZÉKHELYEN ROMLOTT AZ EMBEREK SZUBJEKTÍV BIZTONSÁGÉRZETE.

Mind a három magyar úszó, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna és Verrasztó Dávid, s a férfi vegyesváltó is sikeresen jutott túl a délelőtti selejtezőkön a barcelonai vizes világbajnokság zárónapján.

Forrás: borsonline

Családi tragédia borzolja a kedélyeket Fancsalon. Az alig háromszáz lelkes borsodi községben egy férfi leszúrta az élettársát, majd saját nyaka köré hurkolt kötelet. László nem először ölt – írja a Bors.

A Hollóvár Pincét irányító Takács Lajos és családja elköltözött eddigi lakóhelyéről, a Somló Hegyről, és hazatértek Tokaj-Hegyaljára. A 87 éves Fekete Béla is bejelentette: idén szüretelt utoljára legendás somlói birtokán.

2020. szeptember 30., szerda, Jeromos