A teljes amerikai haderőt terrorszervezetté nyilvánította Irán

Téma: 

Határozatot fogadott el az iráni parlament, amelyben az Egyesült Államok teljes fegyveres erejét terrorszervezetté nyilvánítja – jelentette a félhivatalos ISNA iráni hírügynökség kedden.

A Tasznim iráni hírügynökség beszámolója szerint 210 jelenlévő képviselőből 168-an szavazták meg a javaslatot.

EPA

A határozat válasz arra az április 8-i washingtoni döntésre, amellyel külföldi terrorszervezetté nyilvánítottak az iráni Forradalmi Gárdát. A határozat felhatalmazza az iráni kormányt arra is, hogy – amennyiben szükséges – lépjen fel azok ellen a kormányok ellen is, amelyek támogatták a washingtoni döntést, ám azt nem fejti ki, milyen módon.

Az amerikai erők közel-keleti műveleteiért felelős úgynevezett középső parancsnokságot már korábban terrorszervezetté nyilvánította az iráni vezetés, az Egyesült Államok pedig a terrorizmus támogatóinak listájára került.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

Barack Obama amerikai elnök komolyan mérlegeli az afganisztáni amerikai csapatkivonás felgyorsítását, valamint azt, hogy 2014 után egyáltalán ne maradjanak amerikai egységek a közép-ázsiai országban - közölte kedden egyesült államokbeli és európai forrásokra hivatkozva az...

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az Új Széchenyi Terv keretein belül megújul a Sajókaza-Aggtelek-Szin összekötő út 5,9 kilométeres szakasza. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2013. április 10. és 2013. május 20.

MTI/EPA

Vasárnapi brit sajtóértesülések szerint Theresa May miniszterelnök "teljes körű Brexit" terveit készül bejelenteni a jövő héten. A kormányfő hivatala találgatásnak minősítette a lapértesüléseket.

2019. augusztus 19., hétfő, Huba