Testi motozásnak vetették alá Henry Kissingert a New York-i repülőtéren

Téma: 

Testi motozásnak vetették alá a New York-i LaGuardia repülőtéren Henry Kissingert, Nixon és Ford elnökök volt nemzetbiztonsági tanácsadóját, illetve külügyminiszterét - közölte hétfőn internetes kiadásában a The Washington Post. A 89 éves, Nobel-békedíjas diplomatát és politológust a közlekedésbiztonsági igazgatóság (TSA) emberei az iratainak ellenőrzése után sem ismerték fel, és miután átment a testszkenneren, alaposan végigtapogatták. Kissinger tolókocsiban érkezett az ellenőrzőkapuhoz.

 

Az esetről a lapnak beszámoló szabadúszó újságíró szerint nem azért mert mozgásképtelen, hanem mert feltehetően messze volt a kapu. Az eset The Washington Post szerint még pénteken történt. Korábban Dianne Feinsteint, a szenátus hírszerzési bizottságának elnökét vetették alá motozásnak, Rand Paul szenátor - a republikánus elnökjelölt-aspiráns Ron Paul fia - pedig januárban amiatt késett le egy gépet, mert nem akarta magát alávetni az ilyen vizsgálatnak. Kissinger a vietnámi háború lezárásában játszott szerepéért kapta meg a Nobel-békedíjat, de a hetvenes évek Amerikája meghatározó külpolitikusának kulcsszerepe volt a hazája és a Szovjetunió közötti enyhülésben, a stratégiai fegyverek korlátozásában és az Egyesült Államok Kínával szembeni nyitásában. A későbbiekben Kissinger a világpolitika egyik legnagyobb tekintélyű elméleti szakembere lett.(MTI)

 

Kapcsolódó cikkeink

A The Washington Post című amerikai napilap is megkezdi az átállást az előfizetéses internetes tartalomszolgáltatásra. Akit nem csak a képregény és a rejtvény érdekel, azt minimum 9 dollár 99 cent megfizetésére kötelezi.

A damaszkuszi kormányhoz hű, Szíriai Elektronikus Hadsereg elnevezésű csoport csütörtökön magára vállalt több, amerikai médiaportálok ellen elkövetett hackertámadást. A támadás célpontjai között szerepelt a washingtonpost.com, a time.com és a cnn.com is.

Egy amerikai jogvédő csoport több mint százezer aláírással megtámogatva arra kérte hétfőn az oslói Nobel-bizottságot, hogy az idei Nobel-békedíjat ítélje oda Bradley Manning amerikai közlegénynek, aki nagy mennyiségű titkos információt szivárogtatott ki a WikiLeaks internetes...

Egy örömlány csúfsága miatt telefonált a rendőrségnek egy férfi Nagy-Britanniában. Fel akarta jelenteni a prostituáltat a kereskedelmi törvény alapján.

2020. november 24., kedd, Emma