Tizenegyesekkel jutott a nyolc közé a lengyel válogatott

Írta: itv , - Frissítve: 26th June, 2016 - 2:51pm

Téma: 

A fantasztikus Shaqiri-ollózással egyenlítő Svájc 1-1-s döntetlent követően tizenegyesrúgások után maradt alul Lengyelországgal szemben a labdarúgó Európa-bajnokság szombati nyolcaddöntőjében Saint-Étienne-ben.

Alighogy kezdetét vette a találkozó, fél perc elteltével Milik előtt adódott óriási lehetőség, de nem élt a svájci védelem által összehozott lehetőséggel, 16 méterről az üresen tátongó kapu fölé emelt.Saját erőből a félidő hajrájáig csak néhány kisebb lehetőségre futotta a csapatok erejéből. A svájciak a labdát türelmesen járatva igyekeztek felérni a támadó harmadba, de csak egy-két szögletükben volt benne a gólszag, míg a lengyelek elsősorban gyors akcióik révén veszélyeztettek.A 39. percben is ilyen támadás révén került ziccerbe Blaszczykowski, és a torna eddigi mindkét lengyel góljában (1 gól, 1 gólpassz) kulcsszerepet betöltő szélső Grosicki beadása - és Milik jó ütemben lehúzott feje - után higgadtan helyezett a hálóba. (0-1)

EPA/Robert GhementA szünetet követően nagy elánnal kezdtek az alpesiek, Shaqiri már az ötös és az alapvonal találkozásánál járt, de a centerezése nem sikerült, majd az ezt követő szöglet is magában hordozta az egyenlítést.Miután a helvétek feladták állásaikat, élvezetes adok-kapok alakult ki. Az iram nem lanyhult, de már bekapcsolódtak a lengyelek is. Lewandowski spicces próbálkozására, Shaqiri középre tartó lövéssel válaszolt. A sormintát megtartva Blaszczykowski is eleresztett egy sistergőset, amit Sommer tolt az alapvonalon túlra.A 73. percben Rodriguez bal felsőbe tartó szabadrúgását Fabianski látványos vetődéssel védte.Nem sokkal később Embolo közeli lövését Pazdan blokkolta, de pont Seferovic elé, aki a lécet találta telibe.Az állandósuló svájci nyomás a 81. percben érett góllá. De nem is akármilyenné! Shaqiri a tizenhatos vonaláról fantasztikus ollózással, a bal oldali kapufát érintve zúdította a labdát a kapuba. (1-1)Az egyenes kieséses szakasz első mérkőzésén jöhetett a hosszabbítás, ahol azonban érthetően jóval óvatosabban gyűrték egymást a felek. A 113. percben alakult ki a legnagyobb lehetőség. Derdiyok közeli fejesénél ismét Fabianski bravúrjára mentette meg a lengyeleket.A hátralévő időszakban mindkét oldalon kialakult még egy-egy kavarodás, de a tizenegyeseket nem kerülték el a csapatok.Lichtsteiner és Lewandoski kezdésként nem hibázott, Xhaka viszont mellé lőtt, így Milik révén előnybe kerültek a lengyelek, bár Sommer közel állt a hárításához. Shaqiri, Glik, Schär, Blaszczykowski, Rodriguez is értékesítette a maga próbálkozását, ahogy utolsóként Krichowiak is. Ezzel a lengyel válogatott jutott tovább az Eb negyeddöntőjébe.Forrás: M4Sport, m4sport.huKép: EPA/Robert Ghement

Kapcsolódó cikkeink