Tizennyolc embert kimenekítettek a túszejtők fogságából Párizsban

Írta: itv , - Frissítve: 13th July, 2015 - 1:15pm

Téma: 

Ismeretlen fegyveresek többeket túszul ejtettek hétfőn egy bevásárlóközpontban Párizs egyik északnyugati elővárosában, Villeneuve-la-Garenne-ben. A helyszínre vezényelt rendfenntartók később tizennyolc embert kimenekítettek.Reggel 6 óra 30 perc körül ketten vagy hárman behatoltak a Primark áruházba, valószínűleg fegyveres rablási kísérlet céljából - közölték illetékesek.

Az üzlet egyik alkalmazottja az újság értesülései szerint reggel 7 óra körül SMS-t küldött a barátjának, amelyben azt írta, hogy két fegyveres túszul ejtette őket.

Egy név nélkül nyilatkozó rendőr később azt közölte az AFP francia hírügynökséggel, hogy "10 óra 30 perckor tizennyolc embert kimenekítettek, az egyikük rosszul lett, sebesültek azonban nincsenek". Az AP amerikai hírszolgálat forrásai szerint a túszejtés még nem ért véget, többen továbbra is az épületben vannak.Nevük elhallgatását kérő rendőrségi tisztségviselők korábban megerősítették, hogy tíz embert eltűntként tartanak számon, azt azonban nem lehet tudni biztosan, hogy túszul ejtették-e őket vagy esetleg elbújtak valahol a bűnözők elől.Sajtóértesülések szerint a helyszínre vezényelték a francia rendőrség terrorelhárító részlegének (RAID) különleges egységét. A rendőrök körbevették az épületet, a környéket pedig lezárták.A francia média szerint egyelőre semmi jele nincs annak, hogy terrortámadás történt volna.A fővárosban a Charlie Hebdo című szatirikus hetilap párizsi szerkesztősége elleni, tizenkét halálos áldozatot szedő januári támadás óta a legmagasabb terrorkészültségi fokozat van érvényben.Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkeink