Tízezrek adatai szerepelnek az ukrán Mirotvorec nevű honlapon

Téma: 

Már több tízezer, ukránellenesnek bélyegzett ember adatai szerepelnek az ukrán Mirotvorec listázó honlapon – mondta Fedinec Csilla, a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontjának tudományos főmunkatársa szombat reggel az M1 csatornán.

A honlapon külföldi – köztük magyar – politikusok, újságírók, kárpátaljai tisztviselők adatai szerepelnek.

hirado.hu

A honlap elindulása visszavezethető a 2013-14-ben kezdődött ukrán politikai fordulathoz, az úgynevezett Önkéntesek Mozgalmához. Az utóbbi szervezetbe tartozók segítették az utcán tiltakozókat élelmiszerrel, meleg takarókkal, így szerepük és megítélésük rendkívül pozitív volt.

Amikor Oroszország nyíltan beavatkozott az ukrajnai eseményekbe, a szervezet tagjaitól indult a kezdeményezés, hogy készítsenek egy listázó honlapot, amelyen azok szerepelnek, akiket Ukrajna ellenségeinek tartanak – tette hozzá.  Az ötlet erősen köthető az ukrán belügyminisztériumhoz, a titkosszolgálat pedig felhasználja az adatokat – mondta Fedinec Csilla.

Nemzetközi nyomásra egyszer már majdnem bezárták a honlapot, de maga Porosenko elnök lépett közbe, így az ma is üzemel.

Forrás: hirado.hu, MTI, M1

Kép: hirado.hu

 

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

Hétfőn kezdik kézbesíteni a 7,9 millió választópolgárnak az áprilisi országgyűlési választásról szóló értesítőt.

 

Még két hétig lehet jelentkezni a külképviseleti névjegyzékbe

Még két hétig, 2014. március 29-éig jelentkezhetnek a külképviseleti névjegyzékbe azok a választójoggal rendelkező magyar állampolgárok, akik az áprilisi országgyűlési választás napján nem tartózkodnak Magyarországon.

MTI Fotó

Ellenzéki kezdeményezésre rendkívüli ülést tart pénteken az Országgyűlés – derül ki a parlamenti honlapon a házbizottság keddi ülése után közzétett adatokból.

2019. június 21., péntek, Alajos,Leila