Több mint 230 ezer dollárért kelt el Kirk kapitány különleges kézifegyvere

Téma: 

Több mint 230 ezer dollárt ért egy gyűjtőnek a Start Trekből ismert Kirk kapitány futurisztikus kézifegyvere egy hét végén megrendezett Los Angeles-i árverésen. Az energiasugárral működő lézerpisztolyt a hatvanas évekbeli népszerű Star Trek-sorozat alkotójának, Gene Roddenberrynek a kérésére készítették a szériában Kirk kapitányt alakító William Shatner számára.

A Julien Auctions árverezőház szakértői a szombati aukció előtt 50 ezer dollárra becsülték az értékét, de végül több mint négyszeres áron kelt el. A kétnapos árverésen százszámra kerültek kalapács alá egyéb hollywoodi relikviák, jelmezek és kellékek. A becsült ár háromszorosáért, 16 ezer dollár fölött ment el Carlos Lauchu Anubisz-jelmeze, amelyet a Csillagkapu című 1994-es filmben viselt. Egy Oscar-nyertesek autogramgyűjteményéből álló archívum közel 16 ezer dollárért kelt el. A 2011-es Zöld darázs című akciófilm nevezetes autójáért, egy 1966-ból származó Imperial Crownért pedig csaknem 47 ezer dollárt fizetett egy licitáló. A forgatás után csak ez az egy példány maradt érintetlen a filmezés alatt elhasználódottak közül. Az árverés kínálatában egy nyolcvanas évekbeli Superman-jelmez is szerepelt, amelyet Christopher Reeve számára gyártottak a szuperhősfilm negyedik epizódjához. A nevezetes darabot 25 ezer dollárért vitte el egy gyűjtő. A Marilyn Monroe-relikviák továbbra is sikeres árverési tételek, ötven évvel a színésznő halála után sem ült el az érdeklődés irántuk. A hétvégi aukción 15 ezer dollárt fizettek egy hálóingéért, 28 ezer dollárt a Van, aki forrón szereti című filmjében viselt melltartójáért, és 25 ezer dollárt egy koktélruhájáért. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink

A kép illusztráció. MTI Fotó: Balázs Attila

Az Erste magyarországi csoportjánál az elszámolás újabb szakaszában több mint 160 000 levelet adnak postára, a CIB csoport elszámolással érintett társaságai pedig mintegy 109 000 forint alapú, vagy deviza alapúnak nem minősülő deviza szerződéssel kapcsolatosan...

MTI Fotó Máthé Zoltán

Még az ünnepek előtt, december 18-áig év végi egyszeri juttatásban részesülnek a MÁV Zrt. és leányvállalatai közszolgáltatási feladataiban legnagyobb szerepet vállaló, nem vezető állású munkavállalói – közölte a társaság.

MTI/EPA/Xcitepress/Christian Essler

Több mint 36 ezer menedékkérelmi eljárás kezdődött tavaly Ausztriában, vagyis a felső korlát 96 százaléka - közölte az APA osztrák hírügynökség kormányülési beszámolóra hivatkozva.

2020. november 24., kedd, Emma