Több mint egy tucat halottja van a vietnami áradásoknak

Téma: 

Tizennégy ember vesztette életét a földcsuszamlásokkal járó áradásokban Vietnam északi részén, tizenegy embert pedig még keresnek: Vietnam leggyérebben lakott, s egyben legszegényebb északi Lai Chau tartományában tizenegy halottról érkezett jelentés, és ebben a provinciában tűntek el tizenegyen; a közeli Ha Giang tartományban három ember vesztette életét természeti katasztrófában – közölte hétfőn a délkelet-ázsiai ország katasztrófavédelme.

A hétvégi heves esőzések miatt kialakult áradások négy északi tartományt érintenek. Egyes helyeken 463 milliméter csapadék esett. A hatóságok több mint 40 ezer katonát és milicistát mozgósítottak a mentőmunkálatok, a keresés, illetve a rászorulók ellátására.

Internet, hvg.hu

Lai Chau, Ha Giang, Lao Cai és Thai Nguyen tartományokban mintegy 70 házat sodort magával a víz, 379 ingatlanban keletkeztek károk, 769 épület került víz alá. Lai Chauban egy hidat is elsodort az ár, a földcsuszamlások pedig több, a tartományokat összekötő főúton okoztak fennakadásokat a közlekedésben.

Az előzetes becslések szerint a természeti katasztrófa 4,8 millió dollárnyi (1,3 milliárd forintnyi) kárt okozott. Az időjárás-előrejelzések szerint az elkövetkező napokban is folytatódnak a heves esőzések Vietnam északi részén.

Forrás: MTI

Kép: Internet, hvg.hu

Kapcsolódó cikkeink

EPA

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására szeptember 8-án magyarországi látogatásra érkezik Nguyen Phu Trong, a Vietnami Kommunista Párt főtitkára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

...
MTI/AP/IHA/Ismail Coskun

Az AP amerikai hírügynökség értesülése szerint csaknem ötven halottja van a kedd esti isztambuli repülőtéri merényleteknek. Török kórházi források 106 sebesültről tájékoztatták a sajtót.

2020. szeptember 30., szerda, Jeromos