Több mint kétszázan haltak meg az áradásokban Japánban

Téma: 

Kétszáztizenhatra nőtt Japánban a heves esőzések, áradások és földcsuszamlások áldozatainak száma – közölte vasárnap a rendőrség.

Több tucat embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván a hatóságok. A katasztrófavédelem a rendőrség és a önvédelmi erők, továbbá több ezer önkéntes segítségével folytatja a mentést.

EPA

A legújabb összesítések szerint a heves esőzések okozta áradások és földcsuszamlásom miatt a szigetország 47 prefektúrája közül 31-ben legkevesebb 160 lakóépület teljesen megsemmisült, mintegy hétszázban keletkeztek súlyos károk, illetve 25 ezer került víz alá. Körülbelül hatezer ember tartózkodik még mindig menedékközpontokban.

A helyzetet súlyosbítja, hogy Japán egész területén vasárnap kánikula van, a hőmérők higanyszála már a kora reggeli órákban harminc fok fölé kúszott. Japánban a múlt hét közepén a Prapirun tájfun miatt heves esőzések voltak, folyók léptek ki a medrükből, felázott a talaj és földcsuszamlások voltak.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

Mérséklődött a természetes fogyás üteme 2012. január és november között.

Huszonkilenc személyi sérüléses közlekedési baleset történt az elmúlt 24 órában az országban. Hat ember életét vesztette, tízen súlyosan, tizenöten pedig könnyebben sérültek meg - közölte az ORFK kommunikációs szolgálata vasárnap reggel az MTI-vel.

Olaszországban dolgozó Ukrán vendégmunkásokat szállított az a kisbusz, amely ma reggel 6 óra után nem sokkal Mezőkeresztesnél rohant az árokba. A jármű utasai közül ketten a helyszínen meghaltak, 3 utast pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

A személyzet négy tagja – a gép kapitánya, a másodpilóta, a fedélzeti mérnök, valamint egy utaskísérő – vesztette életét a szombati moszkvai repülőgép-szerencsétlenségben, amelyet feltehetően a pilóták hibája okozott.

2019. június 21., péntek, Alajos,Leila