Több tucat cégnél razziáztak Isztambulban

Téma: 

Az Anadolu török állami hírügynökség közlése szerint negyvennégy cégnél hajtott végre rajtaütéseket kedden Isztambulban a török rendőrség, amely egyúttal 120 cégvezető ellen elfogatóparancsot adott ki a július 15-i katonai puccskísérletet követő tisztogatások keretében.

A gyanú szerint a vállalatok pénzügyi támogatást nyújtottak a Gülen-hálózatnak, ugyanakkor a beszámoló egyik cég, illetve cégvezető nevét sem közölte. Ankara az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen török hitszónokot és az általa kiépített “párhuzamos államot” nevezte meg az erőszakos hatalomátvételi kísérlet fő felelősének.

MTI/EPA

Ezzel egy időben a hatóságok átkutatták a török metropolisz ázsiai oldalán található igazságügyi palota irodáit, és elfogatóparancsot adtak ki az intézmény 83 igazságügyi alkalmazottja ellen.

Országszerte razziák kísérik a megtorlást

A júliusi incidenssel összefüggésben eddig mintegy 26 ezer személyt állítottak elő országszerte. Továbbá 10 nap őrizet után előzetes letartóztatásba helyezték a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) egyik korábbi képviselőjét, Aydin Biyiklioglut is.

Törökországban az őrizetbe vételek lehetséges időtartamát egy július végi törvényerejű rendelet értelmében 4 napról 30 napra emelték.

Forrás: MTI

Kép: MTI/EPA

Kapcsolódó cikkeink

Hüseyin Avni Mutlu örömmel fogadta dr. Mengyi Roland ajándékát

Törökország régi fővárosában, gazdasági központjában, Isztambulban tárgyalt dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke a tartományi kormány vezetésével a gazdasági együttműködés lehetőségeiről.

A télapónak álcázott merénylő éjfél után érkezett meg egy szórakozóhely bejáratához, ahol lelőtt egy rendőrt és egy civilt, majd behatolva az épületbe sorozatlövő fegyverével vaktában tüzet nyitott az újévet ünneplőkre.

Obama-Barros - EU-USA egyezség: több tucat milliárd euró lehet a nyereség

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke szerdán Brüsszelben megerősítette Barack Obama amerikai elnök bejelentését, miszerint az Európai Unió és az Egyesült Államok tárgyalásokat kezd egymással átfogó transzatlanti kereskedelmi és beruházási partnerség...

2020. szeptember 30., szerda, Jeromos