Tovább nő Zelenszkij támogatottsága Ukrajnában

Téma: 

Folyamatosan nő a támogatottsága és a politikai diskurzust is egyre inkább uralja Volodimir Zelenszkij humorista, míg Petro Porosenko hivatalban lévő ukrán elnök népszerűsége 28 százalékon stagnál – mondta Fedinec Csilla, az MTA Társadalomtudományi Kutatóintézetének munkatársa az M1-en pénteken.

 

Volodimir Zelenszkij támogatottsága 70 százalék feletti, így egyre valószínűtlenebb, hogy Petro Porosenko bármilyen lépéssel fordítani tudna a jelenlegi álláson –mutatott rá.

EPA

Mint elmondta, Petro Porosenko csütörtökön egy ukrán csatorna műsorában videóbeszélgetést folytatott ellenfelével, aki többször is a jelenlegi elnök szavába vágott, mondván, hogy az elnöknek az elmúlt öt évben senki nem mert nemet mondani és senki nem állította meg, de ő most még beszélni sem hajlandó vele, csak az elnöki vitán.

Megjegyezte: Ukrajnában törvényi előírás a választások előtti elnökjelölti vita, amely Volodimir Zelenszkij kezdeményezésére nem a közmédia studiójában, hanem egy óriási befogadóképességű olimpia stadionban lesz.

Forrás: MTI

Kép: EPA

 

 

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

Hatályba lépett kedden a kisebbségek által bírált ukrán nyelvtörvény, amely előírja, hogy minden állampolgár köteles beszélni az ukránt, mint állama hivatalos nyelvét.

AP

Az ukrán elnök szerint a Kreml be akar avatkozni a március végi ukrajnai elnökválasztásba, és Vlagyimir Putyin orosz elnök "mániásan" törekedni fog arra, hogy az országot orosz befolyás alá vonja, ahogy az a szovjet időkben volt....

2019. július 20., szombat, Illés