Tucatnyi sebesült és egy halott Ukrajnában

Téma: 

Egy ember meghalt és tucatnyian megsebesültek szerda este a kelet-ukrajnai Mariupol város belügyi laktanyájánál, amelyet álarcos oroszbarát aktivisták támadtak meg - jelentette az ITAR-TASZSZ orosz állami hírügynökség.

A helyi média beszámolói szerint az Azovi-tenger északi partján fekvő város laktanyájához helyi idő szerint este nyolc körül mintegy ötszáz álarcos oroszbarát aktivista érkezett, és körbevették a laktanyát. A beszámolókat ismertető dpa hírügynökség szerint a támadók azt követelték az ukrán belügyi laktanya katonáitól, hogy adják át minden fegyverüket, és álljanak át a lázadók oldalára.Az ITAR-TASZSZ azt jelentette, hogy mikrobuszokkal a helyszínre érkező, szürke egyenruhás ismeretlenek Molotov-koktélokat kezdtek el bedobálni a kaszárnya területére, amire válaszul bentről lövések dördültek és tűzpárbaj alakult ki. Találat ért egy mentőautót és két közelben lévő lakást is. A bentlakók kimenekültek, a találat okozta gázszivárgás miatt.A tűzpárbajban egy ember meghalt további 12 pedig megsebesült. Mindannyiukat kórházba szállították.

Tucatnyi sebesült és egy halott Ukrajnában

Az orosz határ közelében fekvő 450 ezres ukrán nagyváros honlapja csütörtök hajnali egy óra körül arról adott hírt, hogy a közeli Sztarodubovka irányából katonai konvoj tart Mariupol felé. Nem sokkal ezután a honlap arról számolt be, hogy abbamaradt a lövöldözés a laktanyánál.Fegyveres oroszbarát szeparatisták a múlt hét vége óta legalább tíz kelet-ukrajnai városban foglaltak el rendőrségi és más középületeket.E támadásokat a kijevi kormány szerint orosz ügynökök szervezik. Oroszország ezzel szemben azt állítja, hogy a térség orosz ajkú lakosságának az új kijevi vezetés elleni spontán tüntetéseiről van szó.Orosz erők hasonló támadásokat hajtottak végre március elején az Ukrajnához tartozó Krím félszigeten, amely felett alig két hét alatt átvették az ellenőrzést, s a terület egy gyors népszavazást követően március 21-re Oroszországhoz csatlakozott.

-mti-

Kapcsolódó cikkeink

Legkevesebb tizenketten odavesztek, miután felborult egy bevándorlókat szállító csónak Görögország nyugati részén, Lefkáda sziget partjainál - közölték pénteken a görög hatóságok. A kereskedelmi hajózási minisztérium adatai szerint a halottak közül négy gyermek.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Tucatnyi állami eljárási díj és járulék megszüntetésére tesz javaslatot Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.Így január 1-jével eltörölhetik egyebek mellett az okmánycsere, a gépjármű-üzembehelyezés, a forgalmi engedély és a törzskönyv kiadásának...

MTI Fotó

Péntektől megváltozik a kenyerek összetétele, a rozskenyérnek például minimum 60 százalék, míg a rozsos kenyérnek legalább 30 százalék rozslisztet kell tartalmaznia.

A szakadárok megkezdték Debalceve "megtisztítását", a város nagy része már az ellenőrzésük alatt van, ukrán katonák tucatjai adták meg magukat a lázadóknak – írta internetes oldalán kedden délután az Interfax orosz hírügynökség, nevük elhallgatását kérő donyecki...

2020. november 30., hétfő, András,Andor