Új kezdetet ígért az Európai Unió számára Ursula von der Leyen

Téma: 

Gyakorlati programot mutatott be a stabil többséggel megszavazott új Európai Bizottság (EB) elnöke, Ursula von der Leyen szerdán, az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén – mondta ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász csütörtökön az M1-en.

Hozzátette: Jean-Claude Junckernek, az EB előző elnökének a megválasztásakor bemutatott programja sokkal elméletibb volt, ehhez képest óriási különbség, hogy Ursula von der Leyen konkrétumokról beszélt szerdán.

EPA

A bizottságnak egységet kell teremtenie, és von der Leyen azt is mondta, hogy a migráció tekintetében is olyan megoldások szükségesek, amelyeket mindenki elfogad – emelte ki.

Elmondta: a Die Welt német napilap szerint von der Leyen ugyan a migráció tekintetében szétosztásról beszél, de a kvóta kötelező jellegét elveti. Azt is jelezte a bizottsági elnök, hogy 2020 elejére szeretne olyan csomagot letenni, amely szerint azon országoknak, amelyek nem fogadnak be migránsokat, a határvédelemben kell majd aktívabbnak lenniük – fűzte hozzá ifjabb Lomnici Zoltán.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

EPA

A Nézőpont Intézet elemzője Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság új elnökének látogatássorozatát kedvezőnek tartja a visegrádi négyek – V4: Lengyelország, Csehország, Magyarország, Szlovákia – szempontjából.

EPA

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság új elnökét reálpolitikát folytató politikusnak tartja.

EPA/Stephanie Lecocq

A szakértőkön kívül kezdetben mindenki alábecsülte az új típusú koronavírus veszélyességét, most viszont már tudják a döntéshozók, hogy Európára helyeződött át a világjárvány súlypontja – mondta az Európai Bizottság elnöke egy szerdai interjúban.

2020. május 29., péntek, Magdolna