Új szokást vezetett be Ferenc pápa

Írta: itv , - Frissítve: 7th July, 2015 - 7:15pm

Téma: 

Ferenc pápát minden egyes külföldi útjára tucatnyi olasz és külföldi újságíró kíséri el, akik a pápai repülőgépen az egyházfővel együtt utaznak.

A pápa Rómába visszatérőben rendszerint megjelenik a repülőgép sajtónak fenntartott részében és "sajtótájékoztatót" tart az újságírók kérdéseire válaszolva. Ezt a szokást még a világutazó II. János Pál pápa honosította meg.Ferenc pápa azonban újítást is bevezetett. A külföldi célállomás felé haladva a repülőúton külön-külön fogadja az őt kísérő újságírókat, és négyszemközt is elbeszélget velük - mondta el Federico Lombardi szentszéki szóvivő. A vatikáni sajtóközpontot 2006 óta vezető szóvivő hozzátette: "A pápa döntése volt, hogy a repülőutakon minden egyes újságíróval beszélhessen, mivel szereti a közvetlen kapcsolatot az emberekkel, azokkal az újságírókkal is, akik vele együtt utaznak."

MTI/EPA/Alessandro Di MeoA La Repubblica olasz napilap keddi beszámolója szerint a Róma és Ecuador közötti 13 órás repülőúton a pápa néhány percet töltött minden egyes újságíróval, kezet fogott velük és átölelte őket. Volt, aki jövőbeli interjút kért tőle, más a gyermekei fényképére kért áldást. A dél-amerikai útjáról július 12-én visszainduló Ferenc pápa a Rómába tartó repülőúton ismét közös sajtótájékoztatót tart majd, amelynek kérdéseit és válaszait a Vatikán nyilvánosságra hozza.Forrás: MTI

Kép forrása: MTI/EPA/Alessandro Di Meo

Kapcsolódó cikkeink