Újabb lendületet adna a világjárványnak egy újabb migrációs hullám

Téma: 

Megengedhetetlen, hogy újabb migrációs hullámok egészségügyi kockázatnak tegyék ki Európát, Magyarország és Lengyelország ezért továbbá is ellenezni fogja a Brüsszel által folyamatosan szorgalmazott letelepítési kvótát – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Varsóban.

Az Európai Unióban (EU) kettős kihívással szembesülünk most, az egyik az oltóanyagok „rendkívül lassú beszerzése”, a másik pedig „a küszöbön álló újabb migrációs hullámok egészségügyi kockázata” – nyilatkozott Szijjártó Péter az MTI-nek az egynapos varsói látogatás tárgyalásainak fő témáiról.

MTI Fotó Bruzák Noémi

Megengedhetetlennek nevezte, hogy Brüsszel továbbra is a kötelező letelepítési kvótát próbálja ráerőltetni az EU-tagállamokra. „Oltás nélkül lévő emberek százezreinek Európába hozatala újabb lendületet adna a világjárványnak itt”, miközben az EU-ba irányuló oltóanyag-szállítások „jóval lassabbak, mint amit előzetesen várni lehetett volna” – fejtette ki a miniszter.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Bruzák Noémi

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

A Fidesz szerint a baloldal előbb adna munkát a bevándorlóknak, mint a saját állampolgárainak, ezt bizonyítja, hogy az Európai Parlament legutóbbi ülésén a baloldali politikusok megszavazták a migránsok foglalkoztatásának könnyítését.

EPA

London kész 40 milliárd eurót fizetni az Európai Uniónak a kilépési megállapodás részeként - írta honlapján a Sunday Telegraph című brit konzervatív vasárnapi lap három névtelenül nyilatkozó londoni kormányforrásra hivatkozva.

2021. április 13., kedd, Ida