V4–Franciaország csúcstalálkozót tartanak csütörtökön Brüsszelben

Téma: 

Külön megbeszélést folytatnak Emmanuel Macron francia államfővel csütörtökön Brüsszelben, az Európai Tanács ülését megelőzően a visegrádi országok miniszterelnökei, Orbán Viktor magyar, Andrej Babis cseh, Peter Pellegrini szlovák és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár kedden az MTI-vel.

A francia kezdeményezésre összehívott tanácskozást Orbán Viktor, a V4-elnök Magyarország kormányfője szervezi – tette hozzá.  A megvitatandó témák között az aznapi EU-csúcs napirendjén lévő ügyek szerepelnek, amelyek közül kiemelkedik az Európát sújtó migrációs válsághelyzet.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkeink

A Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék őshonos szőlőjéből készített bor, a furmint lesz a főszereplő a mádi borünnepen, amelyet pénteken és szombaton tartanak.

Igor Jegorov, az orosz védelmi minisztérium munkatársa elmondta, hogy a Topol, Topol-M és Jarsz típusú hadászati rakétakomplexumok önjáró kilövőegységei harci őrjáratot teljesítenek Oroszország 6 régiójában.

 

Harcok Szlovjanszknál, ukrán harckocsik tartanak a város felé

Harcok bontakoztak ki a kelet-ukrajnai Szlovjanszk peremén, ukrán harckocsik és más haditechnikai eszközök tartanak a város felé - jelentette kedd reggel az ukrán média a helyi vezetőkre és "önvédelmi erőkre" hivatkozva.

 

2020. november 30., hétfő, András,Andor