A vallási üldözések 70 százaléka keresztényellenes

Téma: 

A vallási üldözések 70 százaléka a kereszténység ellen történik – mondta a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára az M1 vasárnap délelőtti műsorában.

Fischl Vilmos hangsúlyozta: Magyarország az Európai Unió országai közül elsőként jelezte csatlakozási szándékát a Donald Trump amerikai elnök kezdeményezésére létrejött Vallásgyakorlás Szabadságának Nemzetközi Szövetségéhez.

EPA

A szövetséget huszonhét ország – köztük számos NATO-ország és több EU-tagállam alkotja – így a főtitkár szerint közösen fel tudnak lépni akkor, ha a keresztényeket, vagy más vallások tagjait üldözik. Kitért arra is: nem a különféle vallást gyakorlókkal, hanem a vallási szélsőségekkel van probléma.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

Jelenleg Németország látja el az Európai Unió soros elnöki feladatait. A német kormány még ebben a fél évben megreformálná a menekültügyi rendszert.

Letették a Miskolci Atlétikai Centrum alapkövét

 Letették a Miskolci Atlétikai Centrum alapkövét csütörtökön a Miskolci Egyetem területén, az állami forrásból finanszírozott, 350 millió forintos beruházás kivitelezése a tervek szerint még az idén befejeződik.

 

Shutterstock

A nyáron is folyamatos az egyeztetés az egészségügyi ágazatban.

2020. augusztus 3., hétfő, Hermina