Visszaküldené a menekülteket a bajor miniszter

Téma: 

Egy teljesen idegen kultúrkörből ilyen sok embert a legjobb szándék ellenére sem lehet sikeresen integrálni - érvel Markus Söder.

A bajor kormány egyik vezető tisztségviselője szerint az elkövetkező három évben több százezer Németországba érkezett menekültet vissza kell küldeni származási országába. Markus Söder pénzügyminiszter erről a Der Spiegel című hetilap legfrissebb számában nyilatkozott. A bajor miniszter, a Keresztényszociális Unió (CSU) tekintélyes politikusa álláspontját azzal indokolta, hogy – mint fogalmazott – egy teljesen idegen kultúrkörből ilyen sok embert a legjobb szándék ellenére sem lehet sikeresen integrálni.Söder arra is utalt, hogy a szövetségi belügyminisztérium értékelése szerint egyes származási országok – mint például Afganisztán és Irak – már most biztonságos országnak számít, azaz olyan államnak, ahová visszaküldhetők a menekültek. “És valamikor Szíriában is véget ér a polgárháború” – tette hozzá.

A menekültek befogadására vonatkozó németországi törvény azt irányozza elő, hogy a menekülés okainak megszűnése esetén az emberek visszaküldhetők származási országukba. Az elmúlt évben egymillió menedékkérő érkezett Németországba. Az úgynevezett balkáni útvonal lezárása, illetve az Európai Unió és Törökország között néhány hónappal ezelőtt létrejött megállapodás után az Európába érkezett menekültek száma jelentősen csökkent.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkeink

A vidékfejlesztési miniszter 2012. november 1-től 2013. október 31-ig terjedő kárenyhítési év vonatkozásában az egész ország területére az Edelényi, a Szikszói, a Csurgói, a Lenti, a Letenyei és a Nagykanizsai kistérség kivételével aszályt hirdetett ki.

A károk felmérése még tart, a magyar kormány azonban már lépett - mondta Fazekas Sándor.

MTI/EPA

A határellenőrzés új formájára és a menekültügyi kvóta csökkentésére van szükség - jelentette ki Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter az Ö1 osztrák közszolgálati rádiónak nyilatkozva kedden.

2019. augusztus 24., szombat, Bertalan