Miskolci közélet

Szijjártó Péter: „Miskolcnak fontos szerepe van az autóipar forradalmi átalakulásában”

Írta: itv , - Frissítve: 28th March, 2018 - 8:29pm

 Szijjártó Péter jelenlétében helyezték el a GS Yuasa miskolci akkumulátorgyárának alapkövét.

 

Tavaly jelentették be, hogy A Miskolci Déli Ipari Parkban építi fel első európai gyárát az akkumulátorok gyártásában a világban élen járó japán GS Yuasa International Ltd.

Magyarország két út előtt áll

Írta: itv , - Frissítve: 2nd March, 2018 - 9:54am
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Magyarország előtt két út áll: vagy nemzeti kormánya lesz, és akkor nem leszünk bevándorlóország, vagy pedig Soros György emberei alakítanak kormányt, és akkor azok leszünk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

 

A magyar miniszterelnök azt követően adott interjút, hogy ellátogatott Miskolcra, ahol találkozott a polgármesterrel, és két képviselőjelöltjükkel, Hubay Györggyel és Csöbör Katalinnal, valamint ellátogatott a rendészeti központba is.

Sztrájkoltak a Bosch-konszern egyik miskolci gyárában

Írta: itv , - Frissítve: 12th February, 2018 - 1:37pm
MTI Fotó Vajda János

Bérkövetelés miatt két órára beszüntette a munkát az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete (ÉTMOSz) hétfőn délelőtt – Ficzere Ferenc, a magyarországi Bosch csoport kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: a miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.

Újabb száz évig „futhat” a lillafüredi kisvonat

Írta: itv , - Frissítve: 7th February, 2018 - 5:29pm
Fotó: Ádám János

Több mint hárommilliárd forintot fordítanak a kisvasút felújítására.

 

Várhatóan 2020. november 14-én a LÁÉV megalakulásának századik évfordulóján fogják átadni a kormányzati forrásból korhűen korszerűsített pályát és szerelvényeket. Ezeket a vonatokat eredetileg erdészeti feladatokra használták, csak később, a XX. század második felében nyert teret a turisztikai funkció.

Pörzsölni és köpülni is megtanulhatunk Miskolcon a Baráthegyi Kincsestárban

Írta: itv , - Frissítve: 2nd February, 2018 - 7:33am

Pörzsölhetünk, őrölhetünk, köpülhetünk és süthetünk is akár a Baráthegyi Kincsestárban Miskolcon, ahol elfelejtett népi mesterségeket mutatnak be mostantól egy interaktív tárlaton. A hely nemcsak régi szerszámok, hanem hagyományőrző játékok és kézműves technikák tudásmegőrzője is – hangzott el az M1 délelőtti műsorában.

 

Bemutatták az egy hónapos miskolci perzsaleopárd-kölyköt

Írta: itv , - Frissítve: 18th January, 2018 - 11:51am

Itthon bemutatták a nyilvánosságnak a Miskolcon, december közepén született perzsa leopárdkölyköt. A kölyök megkapta a „személyazonosságát" igazoló microchipet, valamint megmérték a súlyát is, már majdnem három kiló.

 

A kölyök egy európai fajmentő program keretében jött a világra. A leopárdok közül a legnagyobb termetű és egyben a leginkább veszélyeztetett alfaj a perzsa leopárd. Becslések szerint a szabad természetben ezernél is kevesebb példány él.

Miskolc közgyűlése állást foglalt a Soros-tervről

Írta: itv , - Frissítve: 15th January, 2018 - 7:29pm
http://static.panoramio.com/photos/large/78661928.jpg

A Soros-tervvel kapcsolatos állásfoglalást fogadott el 2018. január 15-án megtartott rendkívüli ülésén Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése. Az állásfoglalás szerint Miskolc Közgyűlése értéknek tekinti a miskolci civil társadalmat, és elutasít minden olyan törekvést vagy kezdeményezést, amely külső eszközökkel ennek megbontására törekszik. Elutasítja a Soros-tervet, az illegális bevándorlást és a bevándorlás-szervező irodák létrehozását és működtetését - áll a Városháza szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Felújítási munkák kezdődnek a Barlangfürdőben

Írta: itv , - Frissítve: 15th January, 2018 - 7:22pm
http://kirandulastippek.hu/images/news/article/zoom/p156-14.jpg

A Miskolctapolca Barlangfürdőben 2018. január 22–február 1. között felújítási munkálatokat végeznek. A karbantartás ideje alatt a fürdő és gyógyászati részlege, a Barlang Aquaterápia is zárva tart. A fürdő legközelebb 2018. február 2-án, pénteken lesz nyitva a nagyközönség előtt.

 

Fesd a várost színes(ebb)re

Írta: itv , - Frissítve: 15th January, 2018 - 7:22pm
http://www.futas.net/terkep/miskolc/kepek/miskolci-kepek725.jpg

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Fesd a várost színes(ebb)re címmel alkotói pályázatot ír ki.

 

A pályázat témája: Új street-art (utcai művészeti) alkotások létrehozása, szabadon válaszható témában.

 

A pályázat három kategóriája:

1.            festett felület

2.            növényesített, zöld felület

Gyermek és várandós nő is van a miskolci társasháztűz sérültjei között

Írta: itv , - Frissítve: 14th December, 2017 - 3:41pm
foto:boon.hu

Gyermek és várandós nő is van a csütörtök délelőtti miskolci társasháztűz füstmérgezést szenvedett sérültjei között – közölte Tiba Sándor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója az MTI-vel.

 

Mint elmondta, heten kerültek kórházba, mindannyian füstmérgezést szenvedtek, égési sérült nincs közöttük. Egy ember súlyos, három közepes, kettő pedig könnyű füstmérgezést szenvedett.

Nemkívánatos Miskolcon Soros György Nyitott Társadalom Alapítványa.

Írta: itv , - Frissítve: 13th December, 2017 - 7:41am

Új programot indít a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány a Dél-dunántúli és Észak-alföldi régióban, ahol több százezer dollárt fognak szétosztani civil kezdeményezések között. Erről Csontos Csaba, a Nyílt Társadalom Alapítvány nemrég kinevezett szóvivője beszélt a napokban. A projekt részeként új irodák nyílnak Pécsen és Debrecenben is, ahol már két helyi szervezet be is kapcsolódott a Soros-programba.

 

Jótékonyság anno és most

Írta: itv , - Frissítve: 30th November, 2017 - 11:40am
Jótékonyság anno és most

A Herman Ottó Múzeum december első hetében programsorozattal idézi fel a legendás miskolci 10-es honvéd ezred emlékét a Papszeri Kiállítási Épületben. A múzeum szakemberei és a meghívott művészek annak a „regimentnek” a történetéről tartanak majd előadásokat, mutatnak be zenés és irodalmi műveket, darabokat, amely a maga idejében komoly szerepet vállalt – a miskolci városvezetéssel, a gazdasági és kulturális közélet prominens szereplőivel karöltve – a jótékonysági gyűjtésekben, főként az árvák és özvegyek javára.

Márciusban avatják az Ongropack telephelyét

Írta: itv , - Frissítve: 23rd November, 2017 - 1:18pm
foto:boon.hu

 Tíz+nyolc hektár, nyolc és félmilliárd forint, 1 milliárd forint és 283 fő – ezek a legfontosabb mutatószámok az Ongropack Kft. szirmabesenyői telephelyén folyó beruházásnál. Azaz, a jelenleg 10 hektáron zajló építkezés mellett további 8 hektáros területet vásároltak a jövőbeni fejlesztésekre gondolván.

 

Újra "10-es honvéd hét"!

Írta: itv , - Frissítve: 17th November, 2017 - 10:02am
Forrás: www.hermuz.hu

Idén decemberben éppen 100 éve annak, hogy megrendezték a 10-es honvédek legnagyobb jótékonysági rendezvénysorozatát, a "10-es honvéd hetet". A Herman Ottó Múzeum Történeti Tárának munkatársai most egy olyan programsorozat álmodtak meg, amely bemutatja a Nagy Háborúnak egy eddig szinte ismeretlen oldalát, és összegezik az elmúlt években folytatott tudományos kutatások eredményeit is. 

A bíróság döntött: egyelőre nincs engedély a cementgyártásra

Írta: itv , - Frissítve: 13th October, 2017 - 10:24am
Illusztráció, minap

Miskolc – A Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság hatályon kívül helyezte a hejőcsabai cementgyárra vonatkozó cementgyártást engedélyező és hulladékgazdálkodásra vonatkozó első és másodfokú közigazgatási határozatokat.

Mint ismert, a HCM 1890 Kft. egységes környezethasználati engedélyt kapott cementipari tevékenység és hulladékgazdálkodási tevékenység végzésére a hejőcsabai telephelyen. A most véget ért bírósági eljárás felperesei e határozatokat támadták meg.

Az ötödik emeletről esett ki egy gyerek Miskolcon

Írta: itv , - Frissítve: 15th August, 2017 - 7:23pm
MTI Fotó Vajda János

Kiesett egy miskolci társasház ötödik emeleti lakásának ablakából egy hatéves kisfiú hétfőn dél körül, a mentők életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Eljárást indítottak a rendőrök, a megyei rendőr-főkapitányság az ügyet életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett testi sértés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárásban vizsgálja – olvasható a közleményben.

Újraindul a mészhidrátgyártás a miskolci cementgyárban

Írta: itv , - Frissítve: 26th May, 2017 - 12:31pm

A Hejőcsabai Cementgyár újraindításának részeként mától megkezdődik a termelés a megújított mészhidrát gyártó üzemben. A gyár a hazai építő-, élelmiszer- és vegyiparnak, valamint környezetvédelmi szolgáltatóknak biztosít alapanyagot. Az üzem évi 40 ezer tonna mészhidrát előállítására alkalmas. Közvetlenül a gyártásban 16, a kapcsoló tevékenységekhez további 40 munkavállalónak biztosít munkát.

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és az Aluinvent Zrt.

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 20th April, 2017 - 11:24am
A Miskolci Egyetem elkötelezett az innovatív KKV-kkel való együttműködés irányában. Az Aluinvent Zrt. fenn kívánja tartani kiemelkedő kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységét és ebbe a Miskolci Egyetem releváns kutatási és szolgáltatási kapacitásait is bevonná. A Miskolci egyetemmel közösen a partnerek elkötelezettek a régió start-up ökoszisztémájának megteremtése irányában. Az együttműködési megállapodás tárgya, célja a kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködés formális kereteinek megteremtése.

Új vezetőedző a DVTK-nál

Írta: itv , - Frissítve: 2nd March, 2017 - 1:13pm

 A labdarúgó-NB I-ben szereplő DVTK a hivatalos honlapján közölte, hogy a klub vezetősége felmentette a vezetőedzői feladatok ellátása alól Horváth Ferencet, helyét ideiglenesen Vitelki Zoltán veszi át.

 

Szerdán Horváth irányításával a diósgyőriek bejutottak a Magyar Kupa negyeddöntőjébe, miután a Cegléd elleni idegenbeli 1-0-s siker után odahaza 2-0-ra nyertek a nyolcaddöntőben - ám ez sem mentette meg a bajnokságban bukdácsoló gárda trénerét.

Oldalak