256 menedékkérő tért vissza Kanadából

Két hónap alatt több mint kétszáz menedékkérő tért vissza Magyarországra a kanadai kormány által indított reintegrációs program segítségével - írta a Magyar Nemzet. Főleg Miskolcra és a fővárosba jönnek vissza a menedékkérők. Elsősorban Miskolcra és környékére, valamint Budapestre érkeznek vissza a menedékkérők, rendszerint többévnyi külföldi tartózkodás után - mondta a Magyar Nemzetnek Lehel Balázs, a Nemzetközi Migrációs Szervezet budapesti irodájának programkoordinátora.

Január óta újabb 256 menedékkérő tért vissza Magyarországra. A kanadai kormány által tavaly indított program célja, hogy segítsen a hazazi visszailleszkedésebn azoknak, akik korábban menedékjogot kértek, de visszavonták a kérelmüket. Tavaly augusztustól az év végéig az ingyenes hazautaztatásért, tancsádásért és anyagi támogatásért cserébe 340 tértek vissza Magyarországra. Mint arról beszámoltunk, idén szigorították Kanada bevándorlási rendszerét, és azóta 98 százalékkal visszaesett a kérelmezők száma.

Kapcsolódó cikkeink

MTI/AP

Az EU-török menekültügyi egyezmény 2016 áprilisában történt hatályba lépése óta eddig 1014 illegális bevándorlót szállítottak vissza Törökországba - derült ki a dpa német hírügynökség szerdai összesítéséből.

MTI Fotó Szigetváry Zsolt

Százmilliós összegeket fizethetnek vissza a bankok az utazási irodáknak, miután négy és fél évvel a Malév csődje után precedenssel is felérő győzelmet aratott a K&H Bank ellen az STA Travel utazási iroda - írja a Népszabadság.

MTI/AP/Jae C. Hong

Nem lép vissza Hillary Clinton volt külügyminiszter javára Bernie Sanders szenátor a Demokrata Párton belül az amerikai elnökjelöltségért folyó versenyben. Ezt maga Sanders jelentette be kedden éjjel hívei előtt mondott beszédében.

MTI Fotó Illyés Tibor

Az Európai Unió intézményei kudarcot vallottak – jelentette ki Orbán Viktor pénteken Pozsonyban, az élelmiszerek kettős termékminősége gyakorlatának megszüntetéséért rendezett uniós és V4-es találkozót követő sajtótájékoztatón.

2020. június 3., szerda, Klotild