Acélmű épülhet a DIP-ben

Új acélgyártó üzem és folyamatos öntőmű épülhet Diósgyőrben.
Az 1770. július 27-én alapított diósgyőri kohászathoz ugyan nem jutottak hozzá, mert nem sikerült megállapodni az egykori DAM-vagyont birtokló projektcéggel, ám ez nem tántorította el a szír-török befektetőcsoportot attól, hogy felélesszék a kohászatot Diósgyőrben. A régi használatba vétele helyett így egy új acélgyártó üzemet és folyamatos öntőművet létesítenek pár száz méterrel arrébb a Diósgyőri Ipari Parkban.
Az erre alapított Miskolc Steel Mills Kft. beadta a hatóságokhoz a szükséges engedélyekhez a kérelmeket – az előzetes vizsgálati dokumentáció 2012. július 30-ig tekinthető meg az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségen, valamint miskolci önkormányzat Építési és Környezetvédelmi Hatósági Osztályán ügyfélfogadási időben.
Információnk szerint a DAM közel 600 ezer tonna éves kapacitásával szemben az új acélmű 2 hengersoros 300 ezer tonna/éves kapacitású mini-mill lesz. A berendezések összessége új, korszerű, a BAT (Best Available Technology, azaz a legjobb elérhető technológia) előírásainak maximálisan megfelel majd. A társaság 300 embernek ad munkát közvetlenül, míg a beszállítók és kapcsolt szolgáltatások révén további 700 embernek biztosíthat megélhetést.

www.boon.hu

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

Több mint kétezer migráns alszik jelenleg a párizsi utcákon, amire tavaly tavasz óta nem volt példa, a kormány ezért újabb 1200 befogadóhely átadását tervezi – közölték pénteken hivatalos források.

MTI-fotó: Czeglédi Zsolt

A nyári időszakban leggyakoribb jogsértés szinte minden esetben a pihenéshez, a nyaraláshoz köthető: ilyen például a nyári szezonban jellemzően megszaporodó strandi lopás.

60 centiméteres és 6 kg-os óriás bébi született Lipcsében. A nő nem kért császár metszést, természetes úton hozta világra kislányát, akinek a Jasleen nevet adták szülei. Az érdekesség, hogy az anya nem diagnosztizált terhességi cukorbetegségben szenvedett.

MTI/AP/Jürgen Schwarz

A Spiegel online kiadása úgy tudja, a német rendőrségnek vannak ilyen információi, egy német szociális munkás szerint pedig egymást értesítették a bevándorlók a kölni gyülekezőről.Változtat a bevándorlás-politikán Angela Merkel a kölni molesztálási botrány...

2020. október 26., hétfő, Dömötör