Adventi gyertyagyújtás Miskolcon, a Szent István téren.

A kilenc méter átmérőjű koszorút, fényfüzér és új díszek teszik még látványosabbá a 25X60 cm nagyságúak gyertyáival. A 16 órakor kezdődő gyertyagyújtási szertartás alatt a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola tanulói szolgálnak, dr. Zsiga Marcell alpolgármester pedig az adományozásról, és a segítségnyújtásról osztja meg ünnepi gondolatait.
Az ünnepség végén kigyulladnak a városban az ünnep fényei. Fényárba borul a főutca, az Erzsébet tér, a Városház tér, a Szent István tér, a Déryné utca, a Hősök tere, a Szinva terasz és a Corvin utca egy része. A díszek advent első vasárnapjától vízkeresztig világítanak. Az ünnep tiszteletére fenyőfát jelképez az Avasi Kilátó a zöld fényével.
A Szent István téri örökzöldeket a város óvodásai saját készítésű díszeikkel öltöztették fel, így már hó nélkül is karácsonyi hangulatot idéz Miskolc belvárosa.
A Mézeskalács házban, minden vasárnap karácsonyi ajándékokat gyűjtünk a rászoruló miskolci családoknak, de az adományozók sem mennek majd haza üres kézzel.
- Dobos Tímea szóvivő M.M.J.V. Polgármesteri Hivatal

Kapcsolódó cikkeink

Miskolc - Idén is jár majd az adventi villamos (sok képpel)

Miskolcon az idei adventben újra elindul a kívül-belül ünnepi díszbe öltöztetett adventi villamos. A város adventi villamosát idén 600 méter díszítőszalag, 100 méternyi fényfüzér- és háló és 210 méter fénycső, valamint több száz karácsonyi dísz öltözteti ünnepi pompába.

Internet

Az adventi időszak kezdete óta tizennégy, az utóbbi másfél napban négy esetben okozott tüzet adventi koszorú - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Adventi vásár Monokon

Adventi vásárt rendeztek Monokon a Művelődési ház udvarán szombat délelőtt. A rendezvényen részt vett dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke is.

Az ünnep idején megnő a lakástüzek száma, sokan ugyanis felügyelet nélkül hagyják az égő mécseseket.

2020. július 6., hétfő, Csaba