Alakszai: Csődbe viszi Miskolcot a jelenlegi városvezetés

Forrás: BOON

Élesen bírálta a baloldali városvezetést, de javaslatokkal is előállt a Fidesz–KDNP.

„Veres Pál és a városvezetésre alkalmatlan csapata heteken belül csődbe viheti Miskolcot” címmel tartott sajtótájékoztatót kedden dr. Alakszai Zoltán frakcióvezető.

– Ha ez így megy tovább, csődbe viszik azt a várost, amit növekedési ütemben adtunk át – mondta dr. Alakszai Zoltán. Hozzáfűzte: Veres Pálnak több száz millió forintja volt karácsonyi jutalmakra, a képviselői fizetések felemelésére, és más népszerű döntésekre is futotta.

– Miskolc 2019-ben nem volt adósságcsapdában, bevételei stabilak voltak, az új városvezetés szabadon költekezhetett. A 2020. évi költségvetésben egymilliárd forinttal több jutott a működésre. A jelenlegi városvezetés képtelen megoldást találni a gazdasági kihívásokra – fogalmazott a frakcióvezető. – Veres Pálnak semmi mással nem kellene foglalkoznia, csak vezetni a védekezést, és a gazdasági kihívásokra válaszolni.

– Ezzel szemben az önkormányzati szektorban folyamatosan csökkentik a fizetéseket, a járvány kellős közepén pedig ritkították a tömegközlekedést, csúcsidőben zsúfoltságot okozva, kockáztatva a miskolciak egészségét – sorolta.

El kell zárni a pénzcsapokat

Megoldási javaslatait is ismertette dr. Alakszai Zoltán.

– Kezdeményeztük, hogy a képviselők és bizottsági tagok díját le kell csökkenteni. Nem kellene ennyi politikai tanácsnok, és nem kellene a szocialista idők kádereit, rokonokat félmilliós fizetésekkel újra alkalmazni. Mindezzel több száz millió forintot lehetne megtakarítani. Oda kellene figyelni a fejlesztésekre is, és nem elbukni 1,5 milliárdot a vár büdzséjéből, mert ez a teljes fejlesztést kockáztatja, holott Miskolcnak beruházásokra lesz szüksége a talpon maradáshoz.

Forrás: BOON

Fotó: Boon - Bujdos Tibor

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslése alapján pontos adatokat még nem tudni, de várhatóan a gyógyszeripar és a műanyagipar is jól teljesít.

Két hónapig ingyen használhatják az autósok az M3-as autópálya Borsod megyei teljes szakaszait, miután vissza lehet kérni a matrica árát, amiért helytelenül jelölték díjkötelesnek az M30-as, Szirma és Felsőzsolca közti szakaszát. 

MTI Fotó: Marjai János

Csaknem 65 milliárd forint lakossági állampapírt értékesített az Államadósság Kezelő Központ Zrt. júliusban - közölte a társaság az MTI-vel.

EPA

Jelentés elfogadását kezdeményezte Magyarország az Európa Tanácsnál (ET) az ukrajnai kisebbségi helyzetről – közölte Zsigmond Barna Pál fideszes parlamenti képviselő telefonon Strasbourgból az MTI-vel szerdán.

2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert