Csiba Gábor életmentése

Óriási szerencséje volt szombaton délután annak a középkorú embernek akit a sors éppen dr. Csiba Gáborral a megyei kórház főigazgatójával hozott össze a sors. Az úr éppen a Tapolca felé vezető úton az egyetemvárosi kereszteződésben kerékpározott amikor rosszul lett, elterült és másodperceken belül elvesztette az eszméletét.

Csiba Gábor főigazgató – aki ilyen helyzetekben azonnal szolgálatba helyezi magát – egy autóból vette észre a biciklista fölött álló kisebb tömeget. Látta, hogy nagy a baj – az agyvérzést vagy infarktust szenvedett emberen azonnal megkezdte az újraélesztést. Minden jel arra mutatott, hogy elkel a sürgős segítség. Csaknem harminc percig küzdött az életéért, mígnem megérkeztek a mentők – akik az újjászületett embert a megyei kórházba, a legjobb helyre szállították. A mentősök megjegyezték – hogy ha a főigazgató nem éppen arra jár és nem idejében kezdi az élesztést, nekik már ott nem sok keresnivalójuk lett volna. Hozzátették – régen láttak ilyen gyors és szakszerű gyors életmentő orvosi beavatkozást.

Különben a főigazgató vonzza az ilyen eseteket – nem először kellett így váratlanul civilben útközben beavatkoznia. Volt egy hasonló esete Bogácson ésDiósgyőrben is amikor egy közúti baleset súlyos sérültjét kellett visszahoznia másvilágról.

Miközben a kereszteződésben folyt az életmentés az éppen arra járó gyakorlatozó rendőrök biztosították a terepet és irányították a felgyülemlett forgalmat.

szantograf.hu

Kapcsolódó cikkeink

Dr. Csiba Gábor gyakorló orvos, a megyei kórház volt főigazgatója szerdán Budapestről Miskolc felé haladt az M3-as autópályán, elmondása szerint az 50. kilométer után észrevette, hogy feltorlódott a kocsisor.

 

Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója szeptember 15-ével még nem tér vissza a kórház élére - közölte Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI).

Dr. Csiba Gábort megerősítették

A kórház-igazgatói pályázatok csaknem harmada eredménytelenül zárult, 35-ből 11 kórház vezetői posztjára 30 napon belül új pályázatot írnak ki. Az az államtitkárság közleménye megerősítette: a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház élén továbbra is dr.

Hatalmas feszültségeket generált szakmai körökben az orvosok nyugdíjkorhatárát is érintő decemberi kormányhatározat. A betegellátást megnehezítő ún. kényszernyugdíjazásról szóló határozatot végül visszavonta, illetőleg szakmai egyeztetéseket követően némiképp módosította a...

2021. április 13., kedd, Ida