Fidesz-KDNP: leszerepelt politikusok vezetnék Miskolcot

A Fidesz-KDNP véleménye szerint egy szerdai sajtótájékoztatón a saját pártjukban is teljesen a perifériára szorult, nem egyszer már helyi és országos szinten is többször leszerepelt, magukat baloldalinak mondó politikusok jelentkeztek be újra Miskolc vezetésére - mindezt Soós Attila, a kormánypártok miskolci frakciójának szóvivője közölte az MTI-vel.

 

A politikus arra reagált, hogy a független polgármester-jelölt, Pásztor Albert sajtótájékoztatót tartott, amelyen bemutatták az őt támogató pártok, az MSZP, a Demokratikus Koalíció valamint az Együtt-PM miskolci szervezetének közös önkormányzati képviselőjelöltjeit is. Soós Attila úgy fogalmaz: a sajtóeseményen hangzott el, hogy a "Gyurcsány által támogatott" Pásztor Albert a képviselők évenkénti vagyongyarapodását is vizsgálná, miközben ezt már jó két évtizede törvény szabályozza. A Fidesz-KDNP nevében azt javasolta, hogy akkor világítsák át "a miskolci belvárosban palotát építő" egykori MSZP-s alpolgármestert és jelenlegi képviselőt, Mokrai Mihály, valamint Simon Gábor volt MSZP-s parlamenti képviselőt.A közleményben leszögezi: "Miskolcnak ma arra van szüksége", hogy folytatódjon Kriza Ákos polgármester és a Fidesz-KDNP következetes várospolitikája, az, amelyik három év alatt rendbe tette a város gazdaságát, eltüntette adósságait. Miskolcnak ma arra van szüksége, hogy az aktív kormányzati segítséget kiharcolva, a Takatához hasonló óriás befektetők érkezzenek - teszi hozzá. A városnak erős kis- és középvállalkozásokra és még több munkahelyre, még kevesebb munkanélkülire van szüksége és arra, hogy a "fészekrakóktól megtisztított" lakótelepeken, a nyomortelepektől megszabadított városban, biztonságban élhessék az emberek mindennapjaikat - hangsúlyozza. Miskolcnak ma semmi szüksége a várost adósságcsapdába lökő MSZP-re, Gyurcsány Ferencre és más politikai kísértetekre - zárja a közleményt.Pásztor Albert független polgármesterjelölt szerdán, az avasi kilátóban tartott sajtótájékoztatót, amelyen azt mondta: "Miskolcot vissza kell adni a miskolciaknak". Úgy fogalmazott, meggyőződése, hogy nincs még egy olyan nagyváros Magyarországon, amely annyira vágyna a sikerre, mint Miskolc. Véleménye szerint Miskolc megérdemli a sikert, "megszenvedett érte".A sajtótájékoztatóra reagálva Szigetvári Viktor ügyvezető társelnök az MTI-nek azt nyilatkozta: az Együtt - A Korszakváltók Pártja támogatja miskolci tagjait, de továbbra sem támogatja Pásztor Albert polgármester-jelöltségét. A politikus azt mondta, hogy a volt rendőrkapitány továbbra sem mutatott be olyan programot, amelyik számukra elfogadható lenne, egyúttal problémásnak nevezte, hogy Pásztor Albert támogatja a vajdarendszert. Hangsúlyozta, hogy az országgyűlési kampány során Miskolcon az Együtt egy a békés együttélésről és szóló programmal állt elő.

 

-mti-

Kapcsolódó cikkeink

Végleges a Fidesz-KDNP egyéni képviselőjelöltjeinek névsora

A Fidesz Országos Választmánya mai ülésén véglegesítette a 2014-es országgyűlési képviselő választáson Fidesz-KDNP támogatással induló 106 egyéni választókerületi jelöltjének névsorát.

Országjárásra indulnak a Fidesz-KDNP politikusai

Országjárásra indulnak hétfőtől a Fidesz-KDNP politikusai: az áprilisi országgyűlési választásig hátralévő 28 napban több mint háromszáz eseményen, választási gyűlésen, lakossági fórumon vesznek részt - közölte a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója...

hirado.hu, Nézőpont Intézet

Nyolc hónappal a következő választás előtt változatlanul vezetnek a kormánypártok, a Fidesz-KDNP a listás szavazatok 43 százalékával biztos abszolút többséget szerezne - derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készült kutatásából, amelyet az intézet szombaton...

MTI-fotó Czeglédi Zsolt

Valamennyi egyéni választókerületben megszületett a nem jogerős végeredmény. A Fidesz-KDNP kétharmados többséggel rendelkezik majd az új Országgyűlésben.

2019. május 23., csütörtök, Dezső