Illés Béla lehet az egyetem új rektora - Véleményezett a Miskolci Egyetem Szenátusa

Március 6-án, szerdán tartott ülésén véleményezte a Miskolci Egyetem vezető testülete a rektori megbízás betöltésére benyújtott pályázatokat. A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény szerint 2013. június 30-án megszűnik a hatvanöt éves koron túlnyúló magasabb vezetői megbízás. Mivel a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Patkó Gyula hatvanötödik életévét betöltötte, így a Miskolci Egyetemen betöltendő rektori megbízásra is pályázatot kellett kiírni. A pályázatok – amelyeket az Emberi Erőforrások Minisztériumába kellett eljuttatni – benyújtásának határideje 2012. december 14. volt.

Eddig a határidőig az egyetem három kari vezetője, professzora nyújtotta be pályázatát. A Miskolci Egyetem Szenátusa a pályázatok alábbi rangsorát szavazta meg március 6-i ülésén: 1.) Prof. Dr. Illés Béla (21 szavazat) 2.) Prof. Dr. Palotás Árpád Bence (8 szavazat) 3.) Prof. Dr. Barkai László (7 szavazat) A következő lépés, hogy ezt a rangsort az Emberi Erőforrások Minisztériumába juttatja el az egyetem vezetése, a miniszteri döntés májusban várható. A miniszter ezt követően a köztársasági elnökhöz terjeszti javaslatát. A rektori megbízási okiratok átadására ezután kerül sor. A Miskolci Egyetem új rektorának kinevezése a pályázati kiírás szerint 2013. július 1. napjától lép életbe - írja az egyetem az IrányTV szerkesztőségébe eljuttatott sajtóközleményében.

Kapcsolódó cikkeink

A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény szerint 2013. június 30-án megszűnik a hatvanöt éves koron túlnyúló magasabb vezetői megbízás. Mivel a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr.

Átmeneti időszakra valamennyi egyetemi befizetési kötelezettség alól felmenti az állami finanszírozású és ösztöndíjban részesülő hallgatókat a Miskolci Egyetem vezetése – határozott ma reggeli rendkívüli ülésén a Rektori Kabinet.

Patkó Gyula, rektor

Számos támadás érte az elmúlt időkben a Miskolci Egyetemet és annak vezetőit.

Július 25-én, csütörtökön tartott ülésén véleményezte a Miskolci Egyetem vezető testülete a rektori megbízás betöltésének második kiírására, június 17-éig az Emberi Erőforrások Minisztériumába benyújtott három pályázatot.

2020. szeptember 30., szerda, Jeromos