Ismét lesz vitorlás verseny a Hámori-tavon

Második alkalommal rendezi meg a nyékládházi székhelyű Deboti VSE a Hunguest Hotel Palota-Deboti Vitorlás hétvége elnevezésű eseményét. Két hajóosztály versenyzői mérik össze tudásukat május 20-21-én a Hámori-tavon.

A felnőttek Laser, míg a gyerekek Optimist osztályban indulhatnak. A versenyre két kíváló balatoni club (balatonfüredi Yacht Club, Spartacus) versenyzői is ellátogatnak. A helyi versenyzőkkel együtt, akár 30 hajó is részt vehet az eseményen. A nyolc futamosra tervezett verseny része lesz a szombaton és vasárnap első futamként megrendezett időfutam, ahol a versenyzők egyedül küzdenek a pályán, ellenfelül az idő ellen. A többi futam tömegrajtos lesz, itt az nyeri a versenyt, aki elsőnek halad át a célvonalon. Tiszteletét teszi a versenyen a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke Dr. Kollár Lajos, és főtitkára Holczhauser András is.

Kapcsolódó cikkeink

Országos vitorlás verseny Hejőkeresztúron

Megkezdődött a Miskolc melletti Hejőkeresztúron 3. SIKLÓ FLOTTABAJNOKSÁG (FINN 5 TÓ BAJNOKSÁG) - A három napos versenyen Sikló, Sikló 4.7 osztályban Országos Bajnokságot, a Finn osztályban ranglista versenyt tartanak.

Az elmúlt években a rendőrség kiemelt figyelmet fordított a közterületen szolgálatot teljesítő állomány közlekedésrendészeti ismereteinek bővítésére, vezetéstechnikai tudásának javítására.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság által rendezett Országos Balesethelyszínelői Verseny második napján gyakorlati tudásukról tesznek tanúbizonyságot a csapatok. A mai napon, két helyszínen: a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában és az MVK Zrt.

Jelzés nélkül jönnek a viharok - A Balatonon, a Velencei-tavon és a Tisza-tónál sem figyelmeztetnek most tavaszig a rossz időre. A vihar-előrejelző rendszerek április 1-jétől október 31-ig üzemelnek.

2020. január 22., szerda, Vince,Artúr