Káli biztos benne, hogy ők nyerik a következő választásoka

Dr. Kriza Ákos miskolci polgármester félévértékelőjéről, a Fidesz miskolci humánerőforrás-politikájáról, az elmúlt másfél évben tapasztalt városi problémákról tartott sajtótájékoztatót hétfőn Miskolcon Földesi Norbert, az MSZP önkormányzati frakcióvezetője és Szihalmi Péter, a párt alelnöke. Az általuk elmondottakra Seresné Horváth Zsuzsanna, a Fidesz frakciójának tagja közleményben reagált. Írásában a fészekrakó-üggyel összefüggésben citálta Káli

Sándor szocialista országgyűlési képviselő, Miskolc korábbi polgármesterének nevét is.

Káli Sándor minderre szerdán, Meddig tart még az aljas hazudozás? címmel szintén közleményben reagált. Íme:

"Kriza Ákos polgármester tévényilatkozatban, a miskolci Fidesz pedig közleményben folytatja azt az undorító hangulatkeltést, mások mocskolását, melyet az elmúlt években már megszokhattunk tőlük. Állításaikat tényként igyekeznek feltüntetni, remélve, az emberek azt akként is kezelik. Hát nem. Attól, hogy ők valamiről azt állítják, hogy tény, az még nem válik azzá, s ma már egyre kevesebben hiszik el nekik azt, amit mondanak.

A Fidesz hétfői közleményében többek között a következő olvasható: „Miskolc város lakói tudják, hogy a fészekrakókat Káliék költöztették az Avasra".

Ez aljas hazugság. Minden, csak egy kicsit is tájékozott ember tudja, hogy ma Magyarországon mindenki oda költözik, ahová akar. A Fészekrakó program abban igyekezett segíteni a tisztességesen dolgozó embereknek, hogy meglévő forrásaik mellé megkapják azt a pluszt, amely saját lakáshoz juttatja őket. Sajnos, a rendszert kihasználva sokan csalással vették igénybe az állami segítséget. A csalássorozat kitervelői ellen – többek között a helyi szocialisták feljelentése alapján – eljárás indult. Ma már az az ügyvéd is bíróság előtt áll, aki korábban fideszes kitűzővel a kabátja hajtókáján nyilvánosan is vállalta szimpátiáját és szellemi közösségét Orbán Viktor és Kriza Ákos pártjával.

Az üggyel kapcsolatban a Fidesz azért szedte elő ismét a nevem, hogy ezzel próbálja meg elterelni a figyelmet a jelenlegi városvezetés tehetetlenségéről, a be nem tartott ígéretekről, Miskolc leépítéséről, az emberek átveréséről. A nem közmunkás foglalkoztatottak száma az elmúlt két évben a régióban biztosan, a városban, a rendelkezésre álló adatok szerint, valószínűleg csökkent, nem indult újra a kohászat, nem tódultak ide a befektetők. Sorban állnak meg a beruházások, vészhelyzetbe került a villamosprogram, a város elhanyagolt, gondozatlan. Közben iskolaigazgatókat, felső- és alsóvezetőket, egyszerű adminisztrátorokat rugdosnak ki, mert bosszút állnak, vagy mert kell a hely a rokonnak, komának, anyósnak.

Ezt látják a miskolciak is, hiába akarják ezekről az elmúltnyolcévezéssel, vagy a Káliahibással elterelni a figyelmet. Ez nem fog menni. Menni ők fognak, legkésőbb 2014-ben."

Kapcsolódó cikkeink

Athén, 2015. július 6. A nem szavazat támogatói az athéni parlament előtt, a Szintagma téren 2015. július 5-én, miután a nemek győztek a Görögország nemzetközi hitelprogramjáról tartott népszavazáson. (MTI/EPA/Kay Nietfeld)

A vasárnapi népszavazás várható következményeiről, és az eredmény fogadtatásáról beszélt a 180 perc című műsorban a Kossuth Rádió brüsszeli tudósítója valamit az athéni magyar nagykövet.

EPA/Clemens Bilan

Szinte borítékolható, hogy Angela Merkel lehet a következő német kancellár – mondta Pócza István, a Századvég Alapítvány vezető elemzője az M1 aktuális csatornán szerdán.

Rendőrökre támadt és bántalmazta őket egy 43 éves férfi Mezőkövesden 2012 decemberében, a bíróság nem jogerősen 2 év 6 hó fegyházra és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség osztályvezető ügyésze, szóvivője kedden az MTI-t...

2020. július 6., hétfő, Csaba