A Klik vizsgálatot indított a tévesen utalt miskolci pedagógusbérek ügyében

A Klik vizsgálatot indított a tévesen utalt miskolci pedagógusbérek ügyében - A Blikk pénteken írt arról, hogy több tanár is kisebb fizetést kap Miskolcon, mert valaki kicserélte a szerződésük előlapját, amelyen a bérük is szerepelt. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) belső vizsgálatot indított a tévesen utalt miskolci pedagógusbérek ügyében - közölte a központ pénteken az MTI kérdésére.

A Blikk pénteken írt arról, hogy több tanár is kisebb fizetést kap Miskolcon, mert valaki kicserélte a szerződésük előlapját, amelyen a bérük is szerepelt.
A napilap pénteki száma szerint a pedagógusok tavaly ősszel írták alá az új szerződésüket a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal az életpályamodell bevezetése kapcsán. Az egyik tanár elmondása szerint az általa aláírt okiraton az szerepelt, hogy egyetemi bért kap, most pedig főiskolai bér szerepel ugyanott.

A miskolci rendőrkapitányság közokirat-hamisítás miatt nyomoz az ügyben, egyelőre ismeretlen tettes ellen - mondták a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán a lapnak. A lap úgy tudja, a nyomozók sorra hallgatják ki a pedagógusokat. Egyelőre azt akarják tisztázni, hogy kinek az utasítására, milyen célból és milyen intézményben cserélték ki az előlapokat a szerződéseken, amelyeknek egyikén-másikán még látszik, hogy újra lett kapcsozva a két papír.

A Klik pénteken az MTI kérdésére azt közölte: minden ilyen esetet elítél, a történtekkel kapcsolatban belső vizsgálatot indított. Közölték, hogy a rendőrségi hivatalos vizsgálat lezárásáig az ügyről nem kívánnak bővebb tájékoztatást adni.

Kapcsolódó cikkeink

atv.hu

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára ezt az ATV reggeli műsorában jelentette be.

MTI Fotó Soós Lajos

Az állami intézményfenntartó jövőre 103 milliárdos többletet kaphat, a felsőoktatási intézmények 43 milliárdos pluszforrással számolhatnak a költségvetés tervezete szerint - közölte az oktatási államtitkár pénteken Budapesten.

Előzetesben a miskolci szatír

A közelmúltban több miskolci nőt szeméremsértően molesztált egy férfi.
A miskolci nyomozók elfogták és bűnügyi őrizetbe vették a gyanúsítottat és kezdeményezték előzetes letartóztatásának elrendelését.

Barátnőjét futtatta egy  miskolci férfi

Egy miskolci férfi azért futtatta élettársát, hogy ő munka nélkül is megéljen, ezzel azonban elkövette a kitartottság bűntettét.

2020. július 10., péntek, Amália