Márciusban avatják az Ongropack telephelyét

 Tíz+nyolc hektár, nyolc és félmilliárd forint, 1 milliárd forint és 283 fő – ezek a legfontosabb mutatószámok az Ongropack Kft. szirmabesenyői telephelyén folyó beruházásnál. Azaz, a jelenleg 10 hektáron zajló építkezés mellett további 8 hektáros területet vásároltak a jövőbeni fejlesztésekre gondolván.

 

A beruházás tervezett költsége 8,5 milliárd forint, amihez mintegy 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a kormány. És a teljes üzem megkezdésére a jelenlegi 200-ról 283 főre bővül a dolgozói létszám – hangzott el egy szerdai üzembejáráson, amelyen a projekt aktuális állásáról és a jövőbeni fejlesztésekről is tájékozódott Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője.

boon.hu

Kovács F. László, az Ongropack Kft. tulajdonosa elmondta, a BorsodChem területén rendelkezésükre álló helyet már kinőtték, ott nincs lehetőség további fejlesztésre, ezért is döntöttek úgy évekkel ezelőtt, hogy új telephely után néznek. A Miskolc és Szirmabesenyő határában lévő területen zajló építkezés lassan a végéhez közeledik, az irodaépület és a csarnokok is elkészültek, januárban kezdik a technológia telepítését, és márciusra már átadót terveznek.
 
Mint megtudtuk, a jelenlegi dolgozók nagy része az új telephelyre költözést követően is vállalja a munkát, hozzájuk csatlakoznak majd az új kollégák Miskolcról, Szirmabesenyőből és a szomszédos településekről.
Szabó Gyula, a társaság vezérigazgatója és Kovács F. László egybehangzóan jelentette ki, hogy a vegyiparban is mindinkább jelentkező szakemberhiány mellett a sajószentpéteri elkerülő út hiánya sem könnyíti meg a dolgukat, de remélik, mindkettőre lesz megoldás. Előbbi érdekében együttműködnek többek között a Miskolci Egyetemmel, illetve saját dolgozói képzéssel is igyekeznek orvosolni a problémát. Utóbbiban pedig számítanak a térség ország­gyűlési képviselőinek segítségére is.
 
-boon.hu-

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Kovács Tamás

A magyar rendőrök munkája tisztelet érdemel, hisz az elmúlt években két fronton is helytálltak: védték a határokat és fenntartották a közrendet.

Nem opció, hogy ne szülessen megállapodás az Európai Unió következő, 2014 és 2020 közötti időszakra vonatkozó költségvetéséről (multi-annual financial framework, MFF) az e heti rendkívüli uniós csúcson, de a tagállamok mind határozottan ragaszkodnak álláspontjaikhoz, és...

 A hét közepén érkezhet újabb kiadós havazás

Vasárnap és a jövő hét első felében elsősorban csak gyenge havazásra kell számítani, de szerdától már intenzívebb csapadék jöhet.

Az alpolgármester fiára támadtak a gadnai romák, miután egy asszony elhíresztelte, hogy skinhead-ek vannak a borsodi faluban – írja a Szon.hu.

2019. június 21., péntek, Alajos,Leila